Националният ни отбор по волейбол за юноши под 17 години

...
Националният ни отбор по волейбол за юноши под 17 години
Коментари Харесай

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години завърши девети на световното първенство

Националният ни тим по волейбол за юноши под 17 години завърши на девето място на международното състезание, което се организира в София.

Тимът, воден от Теодор Богданов, победи Куба с 3:0 (25:23, 25:21, 25:18 ) в последния си мач от шампионата, който се игра в зала „ Левски София “.

Родните представители демонстрираха темперамент и воля и макар, че не съумяха да намерят място в първата осмица, откриха сили и мотивация да се преборят със противниците и отбележат надвит свършек на историческото международно състезание за тази възраст.

България сподели по-добра успеваемост на всички детайли и справедливо завоюва мача в три гейма. Нашите преобладаваха изключително на обсада, като на този детайл означиха 15 точки против едвам 1 за противника. Нашите означиха и 7 директни точки от начален удар, против 4 за кубинците.

Стартов състав: Петко Петков, Филип Марински, Александър Добрев, Даниел Танев, Петър Господарски, Еван Георгиев, либеро – Димитър Добрев (Георги Бойчев, Николай Миховски, Мариян Божилов).

Единствено първият гейм бе оспорван и сложен за нашите. След в началото тъждество Куба се откъсна с 19:15. Тимът ни обаче сподели темперамент и неотстъпчивост. Сервисът на Филип Марински затрудни посрещането на противника, а нашите съумяха да стопят пасива си. В решителния миг при 23:23 още веднъж българският сервис бе с решаваща роля, а блокадата бе основна, като отборът ни извоюва първия гейм след две поредни точки от блок.

Втората част още веднъж бе точка за точка до равенството 19-19. Момчетата ни продължиха да натискат и се откъснаха с 22:20. В най-важните моменти още веднъж блокадата бе основна за спечелването на гейма.

Успехът в първите две елементи даде криле на българските волейболисти и в третата част те бяха безапелационни. Поведоха с 15:8, резервираха централизация и макар всички опити на Куба да се върне, нашите демонстрираха непоклатимост. Спечелиха гейма с разлика и затвориха мача с крайното 3-0.

Най-резултатен за нашите бе Даниел Танев с 13 точки ( 2 блока). Александър Добрев добави 10 точки ( 2 аса, 2 блока). Еван Георгиев приключи също с 10 точки ( 5 блока).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР