Националният ни отбор по волейбол за мъже удари Нидерландия с

...
Националният ни отбор по волейбол за мъже удари Нидерландия с
Коментари Харесай

Волейболните национали разбиха Нидерландия

Националният ни тим по волейбол за мъже удари Нидерландия с 3:0 (25:23, 25:21, 30:28) в мач от четвъртия кръг в група " С " на олимпийската квалификация в Сиан (Китай).

Това беше втори триумф за отбора на Пламен Константинов, с който активът стана 6 точки (по 2 победи и загуби), по този начин селекцията ни заема петото място. Квоти за Париж 2024 печелят първите два тима. 

Лидер е европейският първенец Полша с 3 победи от 3 мача, а втори е Белгия също със 7 точки, само че след два триумфа и едно проваляне. Полша среща Мексико по-късно през днешния ден, а Белгия играе против Аржентина.

Двубоят против нидерландците стартира оспорвано, като противникът даже имаше преднина от 21:19, само че последва добра серия от 5:1 точки и българите стигнаха  до поврат и до спечелването на гейма. 

Ключова поредност от пет сполучливи разигравания разреши на състава на Пламен Константинов да дръпне с 16:11 във втората част и той запази предимството си до края.

Третия гейм беше най-драматичен, като " трикольорите " изоставаха с 20:23, а след това избавиха пет геймбола при 22:24, 23:24, 24:25, 25:26 и 26:27, с цел да побеждават в последна сметка. Положително е, България завоюва частта по метод, по който нормално губи трагично.

Капитанът Цветан Соколов беше най-резултатен с 13 точки,  с 12 точки се отличи Мартин Атанасов. Николай Колев добави 11, 6 от които от обсада, а с 10 способства Александър Николов.

За нидерландците най-хубав беше капитанът Нимир Абдел-Азиз с 16.

Следващият дуел на " трикольорите " е на 6 октомври от 5:00 часа наше време против Канада.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР