Националният ни отбор по волейбол за мъже отпадна на 1/8-финалите

...
Националният ни отбор по волейбол за мъже отпадна на 1/8-финалите
Коментари Харесай

България отпадна от Евроволей 2023 след 0:3 от Франция

Националният ни тим по волейбол за мъже отпадна на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023, на което Варна и България са съдомакин дружно с Италия, Северна Македония и Израел. Момчетата на Пламен Константинов се бориха само че Франция ни удари с 3:0 (25:21), (24.5:21), (25:15).

Дворецът на културата и спорта във Варна още веднъж бе изпълнен до краен лимит в поддръжка на нашите.

Мачът стартира с едноминутно безмълвие в памете на жертвтие от наводненията в Югоизточна България. 

Българите започнаха вдърхновено мача и поведохме с 0:2 след блок на Алекс Николов, само че след две наши неточности в офанзива французите обърнаха 3:2. Единичен български блок на Мартин Атанасов и 4:5. Ас на Атанасов, последван от обсада на Цветан Соколов и 6:9. След офанзива в навън на Алекс Грозданов французите върнаха един брейк - 10:11, а по-късно изравнига с ас на Антоан Бизар 12:12. След сполучлива френска обсада след пайп на Николов те поведоха за пръв път в мача - 14:13. Но ние бързо върнахме да брейка за 14:16 и треньорът на гостите Андреа Джани взе спиране. При 17:19 Ървин Нгапе, който цяло лято изпитва проблеми с контузия влезе да извършва сервис и след две поредни блокади против Соколов и Франция още веднъж поведе. При 21:20 съдията свири зона на францизуте, само че Георги Сеганов направи ас. " Петлите " оспорваха и бе отсъдена противоречива топка, която завоюваха. След това Мартин Атанасов бе заловен на блок и 23:20 за Франция, след което изкара идната ни офанзива в навън и французите получиха геймбол. Частта приключи при 25:21.

Франция ни дръпна с 4:0 при започване на втория гейм, макар героичните ни изяви в отбрана. Блок против Соколов и 7:1. След мощна офанзива на Николов и бъркана топка на френсия разпределител намалихме до 9:5. Мощен пайп на Атанасов и 10:6. Страхотен сервис на Алекс Николов и тройна българска обсада по-късно - 18:14. Последва спиране за Франция, само че след него упражнението се повтори, като Мартин Атанасов направи блок за 18:15. След дълги обсъждания видеочелъндж, разногласия сред играчите и съмнения на съдийката Илария Вагни, тя отсъди за нас при 19:16. Нов видеочалъндж пожелан от нас за топка вън от полето, отсъдена добра се оказа, че на косъм съдията е права - 21:17. Ас на Атанасов за 22:19. Блок на Алекс Грозданов - 23:21. За страдание сили за повече в този гейм нямахме и той завърши при 25:21.

Не успяхме да отговорим на играта на Франция и те поведоха с 10:3 в третия гейм. В завършек на частта Георги Братоев получи въможност да изиграе последните си минути като част от националния тим. Както е известно разпределителят разгласи, че повече няма да играе за държавния отбор. Същото важи и за сърцатото либеро Теодор Салпаров. В последна сметка Франция затвори гейма и мача на 15.

Братоев и Салпаров се сбогуваха с публиката в прочувствени изявления незабавно след края на мача. 

Най-резултатен за България стана центърът Алекс Грозданов с 10 точки (4 блока, 1 ас и 56% успеваемост в атака). Мартин Атанасов приключи с 8 точки (2 блока, 2 аса, 24% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане), а капитанът Цветан Соколов и Александър Николов се регистрираха с по едвам 6 точки.

За Франция Бартелеми Шинениезе бе над всички с 13 точки (3 блока

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР