Националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години

...
Националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години
Коментари Харесай

Световното чука на вратата: Мотивираха волейболни национали с българска история

Националният ни тим по волейбол за мъже до 21 години имаше мотивираща лекция по българска история преди старта на Световното състезание в България и Италия, осведоми формалният уебсайт на родната федерация.

Това бе следващ епизод от основаната традиция националите за момчета и девойки в другите възрасти да участват на интерактивни и увлекателни уроци, провеждани от съдружие " Българска история ". Проектът е по концепция на Давид Давидов - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, и Владимир Николов - координатор на националните тимове.

Съоснователят на съдружие „ Българска история “ Марио Мишев срещна момчетата с подвизите на един от българските пълководци - ген. Стефан Тошев, историята на Дончо Колев (Дан Колов) и основаването на емблематичното българско кисело мляко. „ За мен беше наслаждение да опиша на младежите за някои по-непознати епизоди от българската история. Такъв да вземем за пример е житейският път на Стамен Григоров – българският академик, разкрил бактерията на киселото мляко Lactobacillus bulgaricus. Неговата история ни демонстрира, че без значение от компликациите и превратностите на ориста, човек би трябвало да бъде целенасочен и да има вяра в личните си сили и благоприятни условия. Желая триумф на момчетата в идното Световно състезание “, сподели Марио Мишев.

Преди националите до 21 години лекция в зала „ Левски София “ имаха момчетата на Виктор Карагьозов от националния тим на България до 17 година преди Европейското състезание и националите до 19 година, водени от Мартин Стоев, които завоюваха сребърни медали на Световното състезание в Иран. След края на събитието продължи и друга част от основаната традиция – националите до 21 година и треньорският щаб получиха по едно българско знаме. Трибагрениците им връчи Владимир Николов.

Световното състезание в България и Италия е от 23 септември до 3 октомври 2021 година, а мачовете у нас ще се играят в спортна зала „ Левски София “. България е в груба В с Куба, Бахрейн и Полша. В София ще се играят и мачовете от Група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са в Италия. Първите два тима във всяка група не престават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 отбора. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза не престават към полуфиналите и борбата за медалите.

В първия си мач националният ни тим ще играе против Бахрейн на 23 септември от 19 часа в спортна зала „ Левски София “. На 24 септември от 19 часа България излиза против Куба. На 25 септември от 19 часа селекцията на Найден Найденов се изправя против Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР