Националният ни отбор по фехтовка за жени спечели бронзов медал

...
Националният ни отбор по фехтовка за жени спечели бронзов медал
Коментари Харесай

Голям успех: националките ни по фехтовка с бронз за Световната купа

Националният ни тим по фехтовка за дами завоюва бронзов орден на сабя на шампионата " Акрополис къп " в Атина, годен за Световната купа.

Поредният огромен триумф за българската фехтовка бе реализиран от Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова, под управлението на треньора  Ивайло Воденов.

Това е най-хубавото класиране на наш женски отбор на сабя след първото място за Световната купа в Ташкент през предходната година. В надпреварата в Атина участваха 22 отбора, в чиито сформира бяха най-хубавите сабльорки на планетата.

България стартира присъединяване си в конкуренцията от втория кръг на елиминациите, като се изправи против Азербайджан. Преди последната промяна съперничките водеха с 40:39, само че Йоана Илиева, трета на Световното през м.г., сподели високата си класа и освен стопи преднината на Азербайджан, само че затвори срещата с 45:44.

В идващия дуел, годен за място измежду най-хубавите четири, сабльорките победиха номер 2 в международната класация Република Корея с 45:40. Българките поведоха в резултата през цялото време и не изпуснаха водачеството си до края, като си подсигуряваха среща за място на финала против Украйна.

Двубоят против украинките още веднъж беше извънредно оспорван, като съперничките взеха задатък от първата промяна и не разрешиха поврат - 45:35.

В срещата за трето-четвърто място Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова се изправиха против мощния отбор на Италия, само че демонстрираха, че няма непобедими съпернички и завоюваха с 45:43. Олга Храмова и Емма Нейкова, която предходната седмица стана европейска шампионка за девойки до 20 години в Неапол, играха на високо равнище.

И в този дуел Йоана Илиева се показа извънредно мощно, като влезе в последната промяна при 40:36 за съперничките, само че навакса изоставането. Тя затвори срещата с 45:43, донесе бронзовите медали за България и сподели, че българките към този момент са неизменима част от международния хайлайф на фехтовката.

Българският тим на сабя за мъже в състав Ивайло Александров, Виктор Филев, Димитър Райкин и Тодор Стойчев се класира на 21-о място на шампионата в Падуа, годен за Световната купа. В битката за призовите места на едно от най-старите надпревари в Европа се включиха 24 отбора.

В първия кръг от елиминациите, годни за място измежду най-хубавите 16, българите се изправиха против Канада, само че отстъпиха против по-опитните противници с 35:45.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР