Националният ни отбор по джудо не успя да се справи

...
Националният ни отбор по джудо не успя да се справи
Коментари Харесай

Джудистите отпаднаха от Франция в Уфа

Националният ни тим по джудо не съумя да се оправи с огромния любимец Франция на Европейското състезание за смесени тимове. На старта на шампионата за мъже и дами в Уфа,Русия, националите ни наведоха глави пред „ петлите”, които бяха сложени под №1 в схемата, като приключиха с инфарктното 3:4.
Победи записаха Ивайло Иванов над Ениел Кароли с ипон в новата за него категория до 90 кг. Младата ни вяра Марк Христов (73 кг) реализира триумф с ипон в продължението над Михаeл Дубой. Ивайло Димитров (+90) пък надви над Аманду Мeйт.
Когато резултатът беше еднакъв, 3:3 изходът от дуела трябваше да се реши след седма борба, избрана посредством чоп. Там виновната задача се падна на Ивайло Димитров (над 90 кг), който загуби от Аманду Мeйт с ипон. Фрнцузинът взе реванш за загубата в първия им дуел.
Предтавителките ни при дамите Снежана Граматикова, Лидия Брънчева и Ирина Железарска инкасираха загуби. Така страната ни не съумя да премине през Франция, която продължи напред в конкуренцията, само че след това отстъпи на Австрия с 2:4 на 1/4-финала.
Титлата ще си оспорват Грузия и Нидерландия. Бронзовите оценки пък ще си оспорват Турция – Германия и Русия- Беларус.
България беше поканена да взе участие поради сомакинството на европейското състезание през 2022 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР