Националният ни отбор по бокс навлиза в последната седмица от

...
Националният ни отбор по бокс навлиза в последната седмица от
Коментари Харесай

Жоел Арате: Направихме изключително качествена подготовка

Националният ни тим по бокс навлиза в последната седмица от своята подготовка преди да замине за Световното състезание за мъже в Ташкент, Узбекистан. Шампионатът на планетата ще се организира от 1 до 14 май, като се чакат над 600 боксьори от повече от 100 страни да си оспорват местата на почетната стълбичка.

Старши треньорът на представителния ни отбор Жоел Арате похвали момчетата за старанието и желанието, което демонстрират в хода на тренировките. „ Много съм удовлетворен от подготовката, която направихме досега. Започнахме лагера в София при започване на месеца. Преди това още 20 дни бяхме на различен лагер, не сме спирали да упражняваме. Момчетата се стараят всеки ден, като направихме и серия от спаринги с извънредно качествени боксьори. Първо с тези на Грузия, по-късно и с национали на Франция, Азербайджан, Румъния, Люксембург и Йордания. С боксьори, които са медалисти от Олимпийски игри, Световни, Европейски и Азиатски шампионати. За този интервал видях израстване в нашите боксьори. Във всеки един от тях. За което съм доста признателен на нашата федерация, че ни даде такива условия за подготовка “, разяснява треньорът на националите ни.

Специалистът също по този начин добави, че няма контузени състезатели в тима и през идната седмица следва да се посочи окончателния състав, с който ще се пътува за Световното състезание. „ В събота е последният спаринг. След това ще водим самостоятелни занимания и в петък би трябвало да пътуваме за Узбекистан. Вярвам, че всяко едно от момчетата ни, има капацитет и качества за орден. Разбира се, ще би трябвало и малко шанс, само че като цяло не разчитаме на това, а на работата, която свършихме в последните месеци “, сподели още Жоел Арате.

Наградният фонд за Световното състезание е 5.2 милиона $. Шампионите в обособените категории ще получат по 200 хиляди, сребърните медалисти по 100 хиляди $, а бронзовите – по 50 хил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР