Националният ни отбор гостува на Беларус в шестия си мач

...
Националният ни отбор гостува на Беларус в шестия си мач
Коментари Харесай

Националите амбицирани за нов лъвски скок

Националният ни тим гостува на Беларус в шестия си мач от международните квалификации в Група " А ". Селекцията на Петър Хубчев излиза на стадион " Борисов Арена " против състава на домакините от 21:45 часа. 

" Трикольорите " са окуражени да продължат по възходяща линия и да реализират трета поредна победа. България взе трите точки от Беларус в първата среща в София след триумф с 1:0 (гол на Ивелин Попов в 10-ата минута) и гръмкото 2:0 над Холандия след двете попадения на Спас Делев. Успех и през днешния ден ще върне още повече възможностите ни за класиране на Световното следващата година в Русия. Лидер във краткотрайното класиране на Група " А " е Франция (13 точки), Швеция (10), България (9), Холандия (7), днешният ни противник Беларус е пети с едвам 2 точки, а на дъното единствено с една е Люксембург.

За срещата през днешния ден домакините са без някои от основните си играчи. Участие против България няма да вземат Александър Хлеб, Сергей Кривец, Сергей Кисляк, Ренан Брешан, Игор Шитов, Ихар Стасевич, Александър Мартинович и Максим Валдско. Освен това много от останалите футболисти на домакините са изморени от натоварената им стратегия. Голяма част от избраниците на Игор Крушенко са изиграли по 15 публични мача последните 60 дни, като очевидно са изтощени преди борбата с " лъвовете ". Първенството в Беларус е в разгара си и това е повода за насъбраната отмалялост. Лидер в локалния шампионат е Шахтьор (Солигорск), където са двамата българи - Даниел Златков и Иван Караджов. 

Петър Хубчев няма проблеми със състава си, само липсва Владислав Стоянов. Капитанът Светослав Дяков се завръща, откакто пропусна успеха над Холандия заради наказване. 

На вратата още веднъж ще бъде Николай Михайлов. В отбрана се чака да стартират Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Петър Занев. Дяков и Симеон Славчев ще са опорни полузащитници. Дилемата пред наставника ще бъде в предни позиции. Той ще би трябвало да реши дали още веднъж да заложи на подправена деветка в лицето на Спас Делев, или той да отида не фланга, а на върха на атакта да бъде Андрей Гълъбинов, като вторият вид наподобява по-вероятен. Другите двама играчи в атакуващ проект се чака да бъдат Ивелин Попов и Александър Тонев.

В досегашните 6 мача с Беларус България записа 5 победи и единствено една загуба . Въпросното проваляне не е в формален дуел, а в контрола, играна в Минск през 2011 година.

Освен това Беларус се намира в неприятна форма и записа 4 загуби в последните си 4 публични мача.

БЕЛАРУС - БЪЛГАРИЯ Днес от 21:45 часа
Борисов, стадион " Борисов Арена "
Съдия: Матей Юг (Словения)

 Резултат с изображение за belarus national football team
БЕЛАРУС : Андрей Харбунов (Атромитос), Джанис Паляков (БАТЕ Борисов), Егор Филипенко (Макаби Тел Авив), Александър Сачувка (Динамо Минск), Михаил Сиваков (Оренбург), Сергей Мацвейчик (Шахтьор Солигорск), Сергей Баланович (Амкар Перм), Станислав Драгун (Оренбург), Иван Майевски (Астана), Михаил Гордейчук (БАТЕ Борисов), Джанис Лаптев (Шахтьор Солигорск)

 

 Резултат с изображение за българия народен тим лого
БЪЛГАРИЯ : Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Светослав Дяков, Симеон Славчев, Александър Тонев, Ивелин Попов, Спас Делев, Андрей Гълъбинов

 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР