Националният младежки комитет на ВМРО обвини БНТ, че е свалила

...
Националният младежки комитет на ВМРО обвини БНТ, че е свалила
Коментари Харесай

ВМРО обвини БНТ, че е свалила филм за българите в Македония |

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация упрекна Българска национална телевизия, че е свалила от програмата си документален филм за гоненията против българи в Македония точно на визитата на Димитър Ковачевски у нас и провежда митинг пред малкия екран довечера.

Става въпрос за кино лентата на Милена Милотинова, сниман през 1999 година и излъчва и преди по публичната телевизия.

Проверка на OFFNews сподели, че филмът е участвал в авансово оповестената от Българска национална телевизия стратегия. Обявява го и генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " в неделя. Там Кошлуков показва, че филмът ще бъде излъчен

" Филмът не е свален. Той ще бъде излъчен в понеделник, 31 януари, в блок с филм за Гоце Делчев ", дадоха отговор от пиар отдела на Българска национална телевизия на питане на OFFNews. Разминаването оттова обясниха с техническа неточност в датата.

Вътрешна македонска революционна организация се закани да излъчи тази вечер кино лентата на фасадата на малкия екран, а също така изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов. 

Не закъсняха и реакции от други политически сили. Депутатът от ГЕРБ и някогашен ръководител на медийната комисия в Народно събрание Тома Биков попита: " Защо този филм е изнемощял от програмата на публичната телевизия, макар че е било оповестено, че ще бъде излъчен? На този въпрос би трябвало да отговори генералният шеф на Българска национална телевизия господин Емил Кошлуков. " и " Има ли интервенция отстрана на изпълнителната власт във връзка с програмната политика на публичната медия? "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР