Националният координационен съвет по инфекциозни заболявания (NKT) при правителството на

...
Националният координационен съвет по инфекциозни заболявания (NKT) при правителството на
Коментари Харесай

Черна гора обяви нова епидемия от COVID-19

Националният координационен съвет по инфекциозни болести (NKT) при държавното управление на Черна гора разгласи завръщането на епидемията от COVID-19 в цялата страна заради увеличение на заболеваемостта, оповестиха от кабинета.
Институтът по публично здраве в Подгорица уточни, че през миналите 24 часа са били тествани 612 души, 98 от тях са позитивни за ковид. През последните 24 часа не е имало смъртни случаи, като общо от възобновяването на епидемията през юни са умряли 26 души, а в страната сега има 1920 дейни случая, написа БГНЕС.
" Епидемия от COVID-19 е оповестена в цяла Черна гора. Мерките, които влизат в действие от през днешния ден, са: наложително носене на маски навън и на закрито, в това число от деца над седем години. Масови събирания са позволени за най-много 40 души в открити пространства, 20 - на закрито “, съобщи държавното управление в Twitter.
До 6 август е разширена възбраната за работа на нощни заведения и нощни клубове, за образуване на сватби, рождени дни и други фамилни тържества на закрито. Забраната за музика онлайн в местата за развлечение е удължена до 30 август. Работното време на кафенета и заведения за хранене е лимитирано в другите райони.
Черногорското държавно управление упорства, че смъртните случаи са резултат от " импортирани " инфекции от прилежащи страни. Националният координационен съвет по инфекциозни болести към държавното управление на Черна гора авансово забрани всички политически и религиозни събирания заради възходящата периодичност на заразявания с COVID-19. През юни бяха разпознати нови пациенти, макар обстоятелството, че през втората половина на май черногорските управляващи оповестиха победа над епидемията.
Още: " Пак над 300 случая с ковид дневно, само че лежащите в болница понижават леко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР