Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в

...
Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в
Коментари Харесай

Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ започва днес в Чикаго

Националният конгрес на Демократическата партия на Съединени американски щати стартира през днешния ден в Чикаго, щата Илинойс, като делегати и водачи на политическата групировка се събират в увековечената от баскетболната легенда Майкъл Джордан спортна зала  " Юнайтед Сентър " след няколко натоварени седмици, през които партията смени претендента си за президент, оповестява Асошиейтед прес.

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в реши да се отдръпна от акцията, а на негово място бързо бе издигната вицепрезидентката. Тези ходове доста трансформираха предизборната битка против претендента на Републиканската партия и някогашен президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. 

Измененията в акцията постановат и промени в предизборната платформа, която демократите ще одобряват преди началото на Националния конгрес на партията. Следва малко изложение на обстоятелствата, които е добре да се знаят по отношение на форума в Чикаго. 

Конгресът стартира през днешния ден и ще продължи до четвъртък, като всяка вечер по малкия екран ще се излъчват речи и други събития от залата. 

Пълният дневен ред на конгреса не е оповестен, само че се чака Харис, претендентът за неин вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолз, Байдън, някогашните президенти Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият и Бил Клинтън, както и кандидатката за президент от 2016 година Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 и някогашната първа дама Мишел Обама да създадат изявления, които ще бъдат излъчени във вечерните телевизионни стратегии.

Заседанията ще бъдат излъчени онлайн по редица онлайн платформи, измежду които уебсайтът на партийния конгрес, " ЮТюб " и " Екс ". Организаторите обявиха, че за първи път в историята на форума ще има по едно и също време живо предаване в " ТикТок ", " Инстаграм " и " ЮТюб ". Осигурен е и превод на испански език, както и жестомимичен превод.

Чикаго е град, в който Демократическата партия води яростна борба през 1968 година, напомня АП. Тази година е знакова с решението на президента Линдън Б. Джонсън да не се кандидатира за преизбиране и убийството на претендента Робърт Ф. Кенеди, като приключва с отхвърлянето на мирната платформа за преустановяване на войната във Виетнам на конгреса на Демократическата партия. Това отприщва огромни антивоенни митинги и белязани от принуждение конфликти сред стачкуващи и полиция.

Създава се конюнктура на неустановеност към завръщането на демократите в Чикаго, където са планувани митинги против поддръжката на държавното управление на Байдън за Израел във войната с радикалната палестинска формация " Хамас ". Това поражда въпроса, дали обстановката от 1968 година няма да се повтори. Полицията твърди, че нейните чиновници са готови за сходен сюжети и доста от тях са минали през образование за деескалация на напрежението.

Губернаторът на Илинойс, демократът Джей Робърт Прицкър, съобщи през вчерашния ден, че чака демонстрациите да бъдат мирни и отхвърли всевъзможни съпоставения с конгреса на Демократическата партия в Чикаго през 1968 година

Очаква се Харис да съблюдава традицията и да одобри номинацията си в четвъртък вечерта. Уолз ще одобри номинацията си ден по-рано, а Байдън ще приказва през днешния ден при откриването на форума, написа Българска телеграфна агенция.

На 10 септември, по-малко от три седмици след приключването на националния конгрес на Демократическата партия, Харис и Тръмп ще се изправят един против различен в спор, проведен от телевизия " Ей Би Си Нюз ". Уолз и противникът му от Републиканската партия Джей Ди Ванс също ще имат ефирен спор, който е плануван за 1 октомври.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР