Националният железопътен оператор на Германия Deutsche Bahn ще трябва да

...
Националният железопътен оператор на Германия Deutsche Bahn ще трябва да
Коментари Харесай

Spiegel: Забрана на Huawei ще струва 400 млн. евро на германския железопътен оператор

Националният железопътен оператор на Германия Deutsche Bahn ще би трябвало да похарчи до 400 милиона евро или 437,44 милиона $, с цел да подмени всички съставни елементи в своята инфраструктура, доставени от китайския софтуерен колос Huawei Technologies, заяви списание Spiegel, представено от Reuters. Говорител на Deutsche Bahn сподели, че компанията няма да разяснява вътрешни документи.

Deutsche Bahn, която е държавна благосъстоятелност, ще се изправи пред забавяния от пет до шест години за своите планове, в случай че немското държавно управление реши да забрани съставените елементи на Huawei в кратковременен проект, се споделя в разбора, който съставлява вътрешен документ на компанията. Германското държавно управление сега преразглежда дали някои съставни елементи от Huawei и ZTE би трябвало да бъдат неразрешени от неговите телекомуникационни мрежи, на фона на по-широки опасения по отношение на въздействието на китайски компании върху сериозната инфраструктура.

Всяко решение за цялостна възбрана на Huawei евентуално ще провокира гневна реакция от страна на Пекин, като китайското външно министерство прикани Берлин да работи в сходство със личните си ползи и интернационалните правила. Миналия декември Deutsche Bahn, която се стреми да цифровизира интервенциите си, разпореди на дъщерно сдружение на Deutsche Telekom контракт за €64 млн. за доставка на множеството съставни елементи за новата IP мрежа на компания, употребяваща технология от Huawei.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР