Националният изпълнителен комитет на ПП Национален фронт за спасение на

...
Националният изпълнителен комитет на ПП Национален фронт за спасение на
Коментари Харесай

НФСБ подкани Светия Синод за канонизацията на Левски

Националният изпълнителен комитет на Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “ изпрати известие до Светия Синод на Българската Православна Църква по отношение на предлагането за канонизация на Васил Иванов Кунчев. Ето какво пишат от партията:

Скъпи в Господа архиереи на БПЦ,
Измина месец, откогато НИК на НФСБ се обърна към Вас с горещата молба да бъде незабавно прегледан въпросът с канонизацията като светец на йеродякон Игнатий, прочут със светското си име Васил Иванов Кунчев и уважаван в паметта на народа ни като Апостола на свободата Васил Левски. До този миг Светият Синод на БПЦ не е наченал процедура по канонизация, не е почнал авансово изследване по нея и не е дал отговор публично на нашия апел. Отдаваме това на ангажираността на нашите архиереи и Негово Светейшество патриарх Неофит Български, в това число към визитата на съветския патриарх, по тази причина си разрешаваме смирено да ви напомним за нашата молба.
Като миряни ние сме част от нашата единна, свята, съборна и апостолска Църква и сме сигурни, че архиереите от БПЦ ще откликнат на желанието ни да прегледат този извънредно значим за целия ни христолюбив народ въпрос. Още повече – канонизацията се поддържа от болшинството миряни и доста свещенослужители, тъй като Васил Левски жертва себе си в името на свободата на българите да изповядват нашата Православна Вяра свободно, без гонения, ругатни и оскърбление!
Готови сме за среща с Негово Светейшество патриарх Неофит в комфортно за него време, на която да представим спомагателни претекстове.
Прочее, още веднъж призоваваме и молим Светия Синод на БПЦ да преодолее подозрения и съмнения, в случай че има такива, и да стартира процедура за канонизация на йеродякон Игнатий – Апостола на свободата Васил Левски!

Подписали: Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР