Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за

...
Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за
Коментари Харесай

Пожарната в повишена готовност заради очаквания ураган във Великотърновско

Националният институт по метеорология и хидрология разгласи червен код за рисково мощен вятър за областите Велико Търново, Монтана, Ловеч, Габрово и Враца. Скоростта напразно се чака да бъде до 35 м/сек. За други 7 области, в това число София, кодът е оранжев, а в останалите жълт.

Всички дежурни екипи на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Великотърновско са с нараснала подготвеност и извършен спомагателен инструктаж по отношение на рисковото време. Поддържа се непрекъсната връзка с общините от област Велико Търново, които имат подготвеност със свои екипи от жива мощ и техника да се включат при премахване на възможни вреди, нанесени от мощния вятър, оповестяват от регионалната администрация.

Областният шеф инж. Георги Гугучков моли към жителите на региона да бъдат деликатни. Той прикани да се отстранят от прозорците и балконите недобре закрепените предмети, а притежателите на строителните компании да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да се подхващат дейности по обезопасяването им.

Неkа хората бъдат деликатни при напредването си навън и да подават сигнали на тел 112 при положение, че виждат нередности, поучават от регионалната администрация във Велико Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР