Националният институт по метеорология и хидрология излиза от структурата на

...
Националният институт по метеорология и хидрология излиза от структурата на
Коментари Харесай

След среща при премиера: Метеорологичният институт излиза от БАН

Националният институт по метеорология и хидрология излиза от структурата на Българска академия на науките, взеха решение при премиера Бойко Борисов след съвещанието на Министерския съвет.

На срещата са разисквани два разновидността и по-приемливият е бил Национален институт по метеорология и хидрология да бъде изведен отвън Българска академия на науките, като се резервира оперативната активност, а учените, които се занимават единствено с просвета, да избират дали да останат в Национален институт по метеорология и хидрология или в Българска академия на науките.

Това ще се реши на Общо заседание на Българска академия на науките на 10 септември.

„ Направихме предложение за финансова самостоятелност, сътрудниците не го одобряват и желаят да останат отвън структурата на Българска академия на науките. Въпросът ще бъде бъде решен на Общо заседание. Ако това е решението на държавното управление, Българска академия на науките ще се съгласи”, сподели ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски.

„ Ние сме демократична организация, учените, които считат, че мястото им е в Българска академия на науките, няма да срещнат спънки от наша страна”, увери шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР