Националният хандбален отбор на България за младежи до 18 години

...
Националният хандбален отбор на България за младежи до 18 години
Коментари Харесай

Младежите до 18 години тръгнаха с две загуби на Европейското в Австрия

Националният хандбален тим на България за младежи до 18 години стартира с две загуби присъединяване си на Европейското състезание в австрийския град
Тулн на Дунав.

Снощи, българските момчета, водени от треньорите Георги Андреев и Христо Йорданов, бяха разгромени от домакините от Австрия с 13:39 (3:17) в първия си мач от Група В на шампионата, игран пред над 500 фенове в зала " Йозеф Вайзер ".

Австрийците направляваха играта от началото до края, като бързо поведоха с 8:0. Първият гол за българския отбор осъществя Любомир Димитров едвам в 13-а минута на първото полувреме. Почивката пристигна при 17:3 за Австрия. Втората част на срещата се разви по сходен метод и в последна сметка младите хандбалисти на Австрия завоюваха без проблеми след 39:13.

Най-резултатен за България бе Владислав Йоргов с 5 попадения. За тима на Австрия Тобиас Ос заби 9 гола за успеха.

Днес пък, младите " лъвчета " остъпиха на връстниците си от Холандия с 20:29 (11:13) във втората си среща от групата.

Първото полувреме беше равностойно, като на почивката България изоставаше единствено с два гола разлика - 11:13. В началото на втората част холандците усилиха задатъка си до 17:13. Въпреки опитите на българите да изравнят и да останат в мача, Холандия диктуваше играта и завоюва умерено след 29:20.

Най-полезен за българския отбор бе Тодор Калчев със 7 гола. За " лалетата " Мартийн Клайкерс осъществя 9 попадения за триумфа.

" Разбира се, че не сме удовлетворени, макар че играхме по-добре от през вчерашния ден. Направихме доста неточности, само че мисля, че имаме добър късмет да спечелим против Словакия и Косово ", показа Калчев след мача с Холандия.

Така българите са на последното място във краткотрайното класиране в групата без победа и извоювана точка. Утре (12 август) е почивен ден на шампионата, а в понеделник (13 август) България ще играе против тима на Словакия, който е с 1 победа и 1 тъждество досега. Мачът е от 11,30 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР