Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно

...
Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Няма да присъствам на Консултативния съвет свикан от президента


Националният фронт за избавление на България ще се яви независимо на европейските избори през май.

Това сподели водачът на партията Валери Симеонов в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия. Симеонов разяснява положението на ръководещата коалиция и съобщи, че няма чувството, че е на власт и че ръководството работи.

Във връзка със свикания в понеделник Консултативен съвет по национална сигурност Валери Симеонов показа, че съгласно него президентът Румен Радев взе участие в компрометиращи акции против други партии, а би трябвало да е над политическите противодействия.

"За всяка от тези оставки и ръководещи, и съпротива повтарят едно и също "няма нарушаване на закона, само че не е морално ". За каква корупция тогава ще привиква Консултативният съвет? ", попита Симеонов. Той сподели, че няма да участва на съвета в понеделник.

Валери Симеонов счита, че е неразбираемо за какво други министри, не Цветанов и Цачева, не са подали оставка и съобщи, че член на кабинета е закупил апартамент 140 кв. м. на основно място за 61 хиляди евро. Симеонов съзря другарски огън.

Председателят на НФСБ показа, че няма чувство, че ръководи. Той е натоявал за отстраняването на министъра на туризма, само че това не се е случило, макар че съгласно съдружното съглашение има право да го изиска. Коалиционният формат с Вътрешна македонска революционна организация и "Атака " той обаче показа като работещ.

"Дали наличието във властта наложително е обвързвано с директно практикуване на изпълнителна власт или в тази ситуация по-скоро става въпрос за поддръжка на ръководство, което все още няма опция " - с този риторичен въпрос Симеонов отговори на въпрос за какво към момента е част от ръководещата коалиция.

Той обаче не поема ангажимент, че държавното управление ще изкара цялостния си мандат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР