Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще предложи Марияна

...
Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще предложи Марияна
Коментари Харесай

Валери Симеонов предлага началника на кабинета си за вицепремиер


Националният фронт за избавление на България (НФСБ) ще предложи Марияна Николова за поста вицепремиер на премиера Бойко Борисов.

Марияна Николова е шеф на кабинета на Валери Симеонов, който подаде оставката си в петък, 16 ноември, след едномесечни митинги от страна на майките на деца с увреждания, които назова "кресливи дами с сякаш заболели деца ". Марияна Николова е предлагането на Симеонов, което през днешния ден ще бъде разисквано по време на съвещанието на така наречен "малка коалиция ".

Очаква се през днешния ден по обяд, водачите на "Обединените патриоти " Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров да обсъдят бъдещето на своята коалиция. Коалиционният съвет ще разисква и настояването на водача на "Атака " Волен Сидеров оставка да подаде и вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Според Сидеров отдръпването на Каракачанов ще укрепи "Обединените патриоти " и ще им помогне да избегнат ориста на Реформаторския блок. От своя страна, Каракачанов даде обещание креативен да обмисли предлагането на Сидеров и то да бъде разисквано на днешния съдружен съвет.

Евентуалният нов вицепремиер, правоприемник на Валери Симеонов, Николова е правист със забележителен опит в обществения бранш. По специалност Марияна Николова е юрист, вписана е към Софийска адвокатска гилдия. Заемала е разнообразни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 година до 2017 година е началник на отдел "Договорно-правен и правна отбрана " в "Национална електрическа компания " ЕАД. Преподавател е по конструкция на администрацията и административен развой в Института по обществена администрация към Министерския съвет. От май 2017 година е шеф на политическия кабинет на заместник-министър ръководителя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

След завръщането на Симеонов в Народното събрание Парламентарната група на "Обединени патриоти” ще има 7 депутати от Атака, 9 от НФСБ и 11 от Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР