Националният фронт за спасение на България (НФСБ) отива самостоятелно на

...
Националният фронт за спасение на България (НФСБ) отива самостоятелно на
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще поведе листата на НФСБ на евроизборите

Националният фронт за избавление на България (НФСБ) отива независимо на изборите за Европейски парламент. Водач на листата ще бъде водачът Валери Симеонов.
Областните организации единомислещо са подкрепили номинацията на водача, като зад нея е застанала и партия „ Средна европейска класа”, която, също като НФСБ, е част от „ Обединени патриоти”.
Самият Симеонов не пристигна на съдружния съвет в Министерски съвет. Вместо него, депутатът Борис Ячев изясни за какво е пропаднало единното явяване на националистическото обединяване, съобщи bTV. По думите му няколко седмици текли договаряния в двустранен формат единствено с Вътрешна македонска революционна организация, като от „ Атака” не пращали представител.
Ячев уточни, че и другите партии имали дейности към независимо явяване и към нова номинация на Ангел Джамбазки: " Не можем да позволим НФСБ безпределно да чака и да протака, да гледаме по какъв начин другите вършат номинации, а ние да нямаме никаква подготовка ".
Депутатът въпреки всичко си остави малка врата за възможен следващ поврат в предизборния сюжет: „ Разговори в обединението не е имало повече от месец. Не мога да кажа какво е добре. Ако има покана и организация за някакъв диалог с сътрудниците, ние ще се отзовем, не сме високомерни “.
Позицията на НФСБ за Изборния кодекс е, че преференцията с невисок предел разрушава съдружното и политическото държание, като основава непотребна мотивация за блъскане в партийна листа. Така НФСБ ще гласоподават и в пленарна зала против преференциите, стана ясно от думите на Ячев.
Припомняме, че Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер предходната есен след неколкомесечен напън да го направи от страна на родители на деца с увреждания, които той назова с обидни избрания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР