Националният фронт за спасение на България, чийто лидер е вицепремиерът

...
Националният фронт за спасение на България, чийто лидер е вицепремиерът
Коментари Харесай

НФСБ: Борисов да не се извинява за съдбата на евреите от Македония

Националният фронт за избавление на България, чийто водач е вицепремиерът Валери Симеонов, прикани премиера Бойко Борисов да не се извинява за ориста на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия при утрешното си посещаване в Скопие. Там Борисов ще взе участие във възпоменание за жертвите на Холокоста.
В своя декларация партията на Симеонов афишира, че е " изрично срещу " Борисов да се извинява за депортирането на евреите по време на Втората международна война от тези територии, следени по това време от Царство България.
" Подобно опрощение значи, че България и българският народ поемат виновността за трагичната орис на тези хора, изпратени в концентрационните лагери на гибелта. Тоест България ще поеме виновността за закононарушения, осъществени от различен режим и друга страна – хитлеристка Германия ", се споделя в декларацията.
България избави всичките свои 48 000 еврейски жители, само че не съумя да спре депортирането на други 11 343-ма души от присъединените територии.
На 12 март (понеделник) министър председателят Бойко Борисов ще взе участие във възпоменателната гала на 12 март в Скопие във връзка 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония.
В памет на жертвите на Холокоста българският министър-председател, дружно с премиера на Република Македония Зоран Заев, ще сервира венец на паметника на починалите евреи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР