Националният борд по туризъм подкрепя основния законопроект за изменение и

...
Националният борд по туризъм подкрепя основния законопроект за изменение и
Коментари Харесай

Бордът по туризма удивен от заобиколния път на регулацията за платформите

Националният ръб по туризъм поддържа главния законопроект за изменение и допълнение на туризма с дребни корекции. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на УС на Националния ръб по туризъм Мартин Захариев.

Той изясни, че има един огромен закон за изменение и допълнение на туризма, който се е подготвял съвсем 3 години от отрасловото министерство с необятна социална полемика и с присъединяване на експерти и специалисти. Незнайно от къде от ъгъла се появи един втори законопроект, който обаче не минава през отрасловата комисия в Народното събрание, а отиде през бюджетната комисия и беше входиран не от Министерски съвет, а от двама депутати, и то през закона за бюджета 2020, и той касае регулация на резервационни системи през електронни платформи, уточни Захариев.

Той съобщи, че не може да си изясни тази стъпка, тъй като по негови думи двамата депутати, които са го внесли - Менда Стоянова и Валери Симеонов, са " уважавани политици в България, с огромен парламентарен опит ".

Според него естествената процедура би трябвало да е Стоянова и Симеонов да употребяват към този момент гледания закон в Народното събрание сред първо и второ четене на закона за изменение и допълнение на туризма и да сложат своите оферти. Незнайно за какво обаче те избрали бюджетната процедура, което било огромна неточност.

Ние от Националния ръб по туризъм поддържаме главния законопроект, импортиран от министерски съвет посредством министерство на туризма с някои дребни корекции в него, разясни Захариев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР