Националният архив на САЩ (НА/NARA) разкри, че притежава близо 5,4

...
Националният архив на САЩ (НА/NARA) разкри, че притежава близо 5,4
Коментари Харесай

Националният архив на САЩ пази 5400 електронни писма, в които Байдън е използвал псевдоними

Националният списък на Съединени американски щати (НА/NARA) разкри, че има близо 5,4 хиляди електронни писма и документи, с които може да се удостовери, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е употребявал псевдоними по време на мандата си като вицепрезидент (2009-2017 г.), с цел да прикрива корупционни схеми, оповестява в. " Ню Йорк пост ", като се базира на изказване на архива.

NARA удостовери съществуването на масива в отговор на искане по Закона за независимост на информацията от юни 2022 година, подадено от Югоизточната правна фондация (ЮПФ/SLF), конституционна правна група с нестопанска цел.

В настояването е пожелан достъп до имейли, отнасящи се до сметките на Робин Уеър, Робърт Л. Питърс и Джей Ар Би Уеър - псевдоними, за които е известно, че сегашният президент е употребявал в Белия дом по времето, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама.

Архивът разполага с документи и писма, в които се загатват Робин Уеър и Робърт Л. Питърс – такива псевдоними е употребявал актуалният собственик на Белия дом, до момента в който е бил вицепрезидент. Както отбелязва изданието, тези документи може да сочат, че Байдън е препращал държавна информация на сина си Хънтър и неговите бизнес сътрудници и е обсъждал с тях държавни каузи.

" Твърде постоянно длъжностни лица злоупотребяват с властта си и я употребяват за персонални или политически цели. Необходимо е да се разгласяват съвсем 5,4 хиляди писма на Байдън ", съобщи правната съветничка на ЮПФ Кимбърли Хърман.

По-рано този месец ръководителят на Комисията по контрол и отчетност на Камарата на представителите на Съединени американски щати Джеймс Комър (републиканец от Кентъки) изиска от Националния списък да даде нередактирана работната преписка на Байдън, в която той е употребявал псевдоними до момента в който е бил вицепрезидент, в подтекста на следствието за тогавашната роля на Байдън в задграничните бизнессделки на сина му Хънтър Байдън. Сред желаните документи са и писма, в които Байдън употребява псевдонима " Робърт Л. Питърс ".

" Националният списък би трябвало да даде тези нередактирани документи, с цел да продължим следствието на корупцията на семейство Байдън ", добави Комър в изказването си от 17 август.

На 9 август Комър уточни, че фамилията на президента Байдън и негови сътрудници са получили минимум 20 млн. $ от задгранични източници, в това число от бизнес сътрудници на Хънтър Байдън в Русия, Казахстан и Украйна – някои от които са вечеряли с сегашния висш главнокомандващ на Съединени американски щати, писа тогава " Ню Йорк пост ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР