Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала
Коментари Харесай

Златен медал за българския ансамбъл в Италия

Националният отбор по художествена гимнастика завоюва златен орден във финала на три обръча и два чифта бухалки на първата Световна купа за сезона в италианския град Пезаро.

Момичетата на Весела Димитрова в състав капитан Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова съумяха да се преборят за златното отличие с оценка 25.750 - най-високата за целия шампионат. Втори останаха съставът на Украйна, а трети - Израел.

На финала с пет топки българките се подредиха на пето място с оценка 23.600. Победител стана тимът на Италия. Вчера девойките извоюваха сребърен орден в многобоя. Руският отбор бе първи, а трети останаха домакините от Италия.

На финалите през днешния ден със сребърни оценки се окичиха и двете ни самостоятелни състезателки - Боряна Калейн и Катрин Тасева. Калейн съумя да пробие съветската стена и завоюва среброто на топка - първа и трета останаха двете съветски близначки Дина и Арина Аверини. В съчетанието с лента по музика от кино лентата " Роди се звезда " българката Катрин Тасева завоюва също сребърния орден. На първо място бе още веднъж Дина Аверина, а на трето Алина Харнаско от Беларус.

Боряна Калейн съумя да завоюва през вчерашния ден в Пезаро и едно дълго чакано отличие за българския щаб - бронз в многобоя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР