Националния отбор на България по футбол започна с равенство -

...
Националния отбор на България по футбол започна с равенство -
Коментари Харесай

България не успя да надвие Северна Македония в Разград

Националния тим на България по футбол стартира с тъждество - 1:1, в третото издание от Лигата на нациите. Съперник на " лъвовете " на " Хювефарма Арена " беше селекцията на Северна Македония.

Кирил Десподов откри резултата за " трикольорите " след страхотна офанзива в 12-ата минута, само че Милан Ристовски изравни резултата в Разград, а при гола на противника останаха съществени подозрения дали няма засада на нападателя на северномакедонците. В самия завършек на срещата пък Мартин Минчев шутира, а топката се отби в ръката на защитник на Северна Македония. Първоначално дузпата бе отсъдена, само че след преразглеждането на ВАР-монтирорите френският рефер Пиняр анулира решението си, въпреки да се виждаше, че техен състезател да играе с ръка.

Иначе, с оглед последните дни и всички трудове в медиите в югозападната ни съседка, то те не впечатлиха кой знае какъв брой с изявите си при визитата у нас и като че ли точката сред двата тима е разумна. Статистиката отиде изрично в интерес на гостите, само че огромните шансове против Николай Михайлов не бяха доста на брой.

В другия мач от Лига С, група 4, в която сме ние, Грузия разруши тима на Гибралтар с 4:0, а точно грузинците са идващият противник, с който ще играем на 5-и юни още веднъж в Разград.

В първата минута Георги Миланов открадна от Елиф Елмас топката в половината на гостите и комбинира с Тодор Неделев. Плеймейкърът опита мощен удар от отдалеченост, само че Енес Барди блокира опита му. В шестата минута Стефан Ашковски проби отдясно и опита удар с десния крайник, само че Андреа Христов добре го блокира. Впечатление правеше играта на " лъвовете " в началните минути, откакто България опитваше да играе на висока преса, а това изненада северномакедонците.

В 12-ата минута " лъвовете " попариха гостите. Кирил Десподов подаде към Тодор Неделев, който изведе звездата на Лудогорец в наказателното поле на Северна Македония. Десподов излъга Столе Димитриевски с леко допиране и го трансферира, а опитите на защитник на гостите да почисти единствено довкараха топката във вратата им. Малко по-късно северномакедонците имаха искания за игра с ръка в наказателното ни поле на Филип Кръстев, само че основният рефер от Франция не се върза на прищевките им.

В 22-ата Барди се озова на чиста позиция за изстрел и го насочи, а Николай Михайлов отби топката с главата си, след което се наложи влизането на лекарския щаб на " трикольорите ". Стражът на България се оправи бързо след тежкия удар и продължи присъединяване си. Четири по-късно Турицов блокира удар на Александър Трайковски, а топката отиде в Ашковски вдясно, който насочи болнав удар, с който Михайлов се оправи с лекост.

Ясен Петров реши да замени фланговете на Десподов и Георги Миланов, откакто играчът на Левски не му вървеше играта отляво в първите 25 минути. В 31-ата капитанът им Барди шутира от отдалеченост, само че комично настрана. Българите стопираха с високата преса и след 30-ата минута гостите владееха доста повече топката, само че не създаваха неприятности за вратаря ни. Четири преди края на първата част Ашковски бе оставен непокрит от отбраната ни на втора греда при корнер, само че ударът му от дребен ъгъл беше за следващ път неакуратен.

В края на полувремето селекционерът Петров още веднъж замени крилата на Миланов и Десподов, до момента в който Тодор Неделев продължаваше да работи като №10 зад Атанас Илиев. На почивката Ясен Петров размени Илиев, а на негово място се появи нападателят на ФК Рига - Георги Минчев.

При след подновяването на играта в Разград Милан Ристовски шутира от отдалеченост, само че още веднъж едва и Михайлов улови елементарно. В 49-ата минута гостите върнаха пасива си, откакто Ивайло Чочев игра нерешително при офанзива на Северна Македония отляво. Чочев мазета топката в състезател на противника, а тя щастливо отиде у Милан Ристовски. Играчът на Спартак Търнава прати топката сред краката на Михайлов, въпреки да беше в засада, само че след ВАР реферът зачете гола.

Преди да беше минал час игра в игра влезе Георги Костадинов, а смененият футболист беше Филип Кръстев, осведоми Gong. В 60-ата Михайлов се наложи да прави качествено избавяне и го стори, откакто някогашният футболист на Лийдс Юнайтед Езджан Алиоски насочи добър изстрел, само че Михайлов с дясната си ръка прати топката настрана. Две по-късно Десподов даде паралелен пас за Георги Миланов. Той си спря топката с левия и шутира от 20 метра, само че навън.

В 64-ата Ашковски задържа цинично Георги Миланов отляво и реферът Пиняр разумно сподели жълт картон на №3 от селекцията на Северна Македония. В 70-ата Петров смени Неделев, а на негово място се появи Илиян Стефанов. Две по-късно пък Стефан Спировски опита доста амбициозно осъществяване от отдалеченост и прати топката на горните редове на естрада " Моци ".

Три минути преди края пък в игра се появи и Мартин Минчев, който размени Георги Миланов. В добавеното време Висар Муслиу задържа цинично Кирил Десподов пред пеналта на гостите, само че реферът от Франция не отсъди нарушаване, въпреки такова изрично да имаше. Мартин Минчев получи великолепен пас в наказателното поле на гостите и шутира незабавно, а топката се отби в ръката на защитник на Северна Македония. Реферът от Франция се поколеба дали да уточни бялата точка, само че го стори, след което отиде да прегледа обстановката на ВАР мониторите.

След съвещанието той анулира решението си и дузпа за нашите нямаше, въпреки ясно да се видя, че топката се отби в ръката на техен защитник, която обаче беше прибрана до тялото, а след корнера не се случи нищо рисково за вратаря на гостите Димитриевски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР