Националните здравни институти на САЩ ще подкрепят четиригодишно последващо проучване

...
Националните здравни институти на САЩ ще подкрепят четиригодишно последващо проучване
Коментари Харесай

Националните здравни институти в САЩ проучват дългосрочните ефекти на COVID-19 по време на бременност


Националните здравни институти на Съединени американски щати ще поддържат четиригодишно следващо изследване за евентуалните дълготрайни резултати на COVID-19 върху дами, инфектирани със SARS-CoV-2 по време на бременност . Проучването ще наблюдава и тяхното поколение за възможни дълготрайни резултати.

Усилието е част от самодейността на NIH за проучване на Коронавирус за възстановяване на възобновяване , която има за цел да разбере за какво някои хора, които са имали COVID-19, не се възвръщат изцяло или не развиват признаци след възобновяване.

Известни като пост-остри последствия от зараза със SARS-CoV-2 (PASC) или по-често като Long Коронавирус, тези положения засягат всички възрасти . Дългосрочните резултати включват отмалялост, зной, затруднена централизация, нарушавания на съня, тресчица, тревога и меланхолия .
 Здравните управляващи в Съединени американски щати оповестиха имунизациите за безвредни за бременни
Здравните управляващи в Съединени американски щати оповестиха имунизациите за безвредни за бременни

CDC предлага всички хора на възраст над 12 години да се имунизират против COVID-19

Настоящото изследване ще включи някои участници от на Мрежата на звената за майчина-фетална медицина (MFMU), изследователско съдействие, подкрепено от Националния институт за детско опазване на здравето и човешко развиване на Юнис Кенеди Шрайвър (NICHD). Участниците ще бъдат набрани от почти 4100 пациенти с асимптоматична и симптоматична SARS-CoV-2 зараза по време на бременност , които са родили в лечебни заведения в мрежата на MFMU.

Изследователските екипи ще правят оценка от време на време признаците на пациентите през четиригодишния интервал и ще наблюдават тяхното поколение за неврологични признаци и сърдечно-съдови положения .

Изследователи, водени от доктор Тори Мец от Медицинския факултет на Университета в Юта, ще се стремят да схванат каква част от пациентите с COVID-19 по време на бременност са изложени на риск от дълготраен Коронавирус , дали тежестта на COVID-19 по време на бременност въздейства на вероятността на развиването на Long Коронавирус и по какъв начин делът на пациентите, които развиват PASC след COVID-19 по време на бременност, се съпоставя с този на небременните дами, които развиват PASC.

Изследователите се надяват, че резултатите от изследването ще осведомят напъните за понижаване на риска от нескончаем Коронавирус след бременност и за лекуване на признаците му .
 Германия предлага имунизация против COVID-19 и на бременни
Германия предлага имунизация против COVID-19 и на бременни

След втория триместър на бременността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР