Националните отбори на САЩ и Канада ще участват в турнира

...
Националните отбори на САЩ и Канада ще участват в турнира
Коментари Харесай

САЩ и Канада ще участват на Копа Америка през 2024-а година

Националните тимове на Съединени американски щати и Канада ще вземат участие в шампионата Копа Америка през 2024-а година, оповестява телевизия „ Fox Sports “. Двете страни от Северна Америка са поканени от южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) за шампионата след две години, което обичайно се организира с 10 тима, само че постоянно има и по два гостуващи, с цел да станат 12.

Специални предложения в предишното са получавали както Япония и Катар, по този начин и Мексико (7 пъти), Съединени американски щати, Коста Рика, Панама, Хаити и Ямайка. От Футболната федерация на Съединени американски щати първи са реагирали на писмото и незабавно са oтговорили позитивно. Очакванията са до няколко часа или най-късно на следващия ден това да създадат и от Канада.

Съединени американски щати, Мексико и Канада ще провеждат идващото Световно състезание по футбол през 2026-а година, а видни футболни фактори и в трите страни към този момент показаха паниката си, че отборите няма да намерят задоволително мачове на съществено равнище, с цел да се приготвят съответно. И трите тима участваха на това Световно състезание, само че само Съединени американски щати преодоля груповата фаза.

USA and Canada 'are in talks to play in the 2024 Copa America'
— MailOnline Sport (@MailSport)
Нито една от трите страни-домакини на Световното състезание през 2026-а година няма да играе квалификации в Зона КОНКАКАФ и оттова незабавно би трябвало да намерят различни надпревари, като Копа Америка през 2024-а година или Купата на Азия през 2023-а година. В същата посока се изрече и вратарят на мексиканците Гийермо Очоа, само че тъкмо неговата страна не е поканена.

За Съединени американски щати това ще бъде пето присъединяване в шампионата на Южна Америка, до момента в който Канада ще направи своя дебют. Аржентина е тимът, който ще пази купата си от последното издание през 2021-а година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР