Националните отбори на Португалия и Испания играят при резултат 0:1

...
Националните отбори на Португалия и Испания играят при резултат 0:1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Португалия 0:1 Испания, Мората шокира всички в Брага

Националните тимове на Португалия и Испания играят при резултат 0:1 в основен конфликт за класиране във финалната четворка на шампионата Лига на нациите. Алваро Мората откри в 88-ата минута. Срещата от Лига А2 на стадион „ Брага Мунисипал “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

Кристиано Роналдо и компания имат 2 точки задатък пред  „ Ла Роха “ и при тъждество ще ликуват. За испанците пък успеха е изцяло наложителна, в случай че желаят да вземат участие в елиминациите на конкуренцията.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош заложи на скица с четирима в защита, а офанзивата на отбора бе водена от Кристиано Роналдо, а тройката зад него беше завършена от Диого Жота, и Бруно Фернандеш.

Луис Енрике излезе във групировка 4-3-3, само че направи и редица промени в титулярния си състав след загубата от Швейцария. Той разчиташе на нападателна тройка в лицето на Пабло Сарабия, Феран Торес и Алваро Мората, а зад тях действаха Коке, Родри и Карлос Солер.

Срещата започва с напън на " Ла Роха ", които търсеха наложителен триумф в Брага. В осмата минута се стигна до неточност в отбраната на домакините в наказателното поле, което даде опция на Алваро Мората да комбинира с Пабло Сарабия, който стреля, само че бе блокиран.

В идващите минути испанците продължиха да владеят повече топката, само че нови забавни обстановки липсваха.

Първият късмет за Португалия пристигна в 22-ата минута, когато Жоао Кансело центрира чудесно отдясно към далечната греда, където Диого Жота смъкна с глава за Кристиано Роналдо, който не можа да стреля, само че това стори Уилям Карвальо, само че бе блокиран. В последна сметка бе отсъдено и нарушаване в офанзива на Жота.

Минута по-късно Рубен Невеш реши да стреля от далечна отдалеченост, само че вратарят Унай Симон съумя да избие мощния удар на полузащитника на Уулвърхемптън.  

В 28-ата минута Рубен Диаш засече с глава центриране от ъглов удар на Бруно Фернандеш, само че неопределено в навън.

" Мореплавателите " подвигнаха оборотите и в 33-ата минута бяха доста покрай откриването на резултата. Бруно отмъкна топката в своята половина покрай центъра, напредна на скорост и с отлично подаване откри Жота отляво в наказателното поле. Нападателят на Ливърпул овладя, оправи се с двама бранители на гостите и стреля мощно към вратата, само че Симон сподели отличен инстикт и съумя да избие с дясната ръка над гредата в корнер.  

Четири минути по-късно домакините още веднъж се разминаха с гола. Португалците откраднаха топката в половината на испанците и тя стигна до Бруно Ферннадеш, който напредна и стреля вилеколепно пред наказателното поле, само че топката се оплете от външната страна на мрежата на Симон. 

⏸ 45' Equilíbrio de forças em Braga! ⚖ Foco máximo para o 2ª tempo! ☝️ | 0-0 |
— Portugal (@selecaoportugal)
На почивката Луис Енрике направи една смяна в състава си, като пусна в игра Серхио Бускетс на мястото на Уго Гиямон, а Родри се върна в центъра на отбраната до Пау Торес.

Две минути след началото на втората част Португалия имаше нова отлична опция за попадение. Жота открадна топката от Даниел Карвахал на левия фланг, влезе във вътрешността и изведе отлично зад защитата на Испания Кристиано Роналдо, който стреля мигновено, само че Симон излезе, съкрати ъгъла и го блокира.

В 56-ата минута Карлос Солер насочи отдалечен изстрел към вратата на Диого Коща, който обаче бе извънредно разочароващ.

Малко след час игра гостите направиха тройна смяна. В игра се появиха Йереми Пино, Гави и Педри, които замениха надлежно Пабло Сарабия, Карлос Солер и Коке.

Въпреки че испанците още веднъж взеха контрола върху топката, домакините бяха тези, които можеха да отбележат. В 69-ата минута Бруно центрира от свободен удар към далечната греда, където Уилям Карвальо овладя и комбинира с Рубен Диаш, който стреля към вратата, само че малко пред голлинията Карвахал подложи крайник и почисти в корнер.

Две минути по-късно пристигна и първият прецизен изстрел за „ Ла Роха “ в дуела. Гави изведе добре Алваро Мората отляво в наказателното поле, нападателят на Атлетико Мадрид стреля от дребен ъгъл по тревата, само че без проблеми за Коща.  

Секунди по-късно „ мореплавателите “ още веднъж бяха пред вратата на Симон. Бруно отмъкна топката от Гави и комбинира с Жота пред наказателното поле. Той пък откри оставения напълно самичък Кристиано Роналдо, който обаче се забави с преодоляването на топката и Карвахал дотича и съумя да я чукне към Симон.

В 74-ата минута Нико Уилямс, който се появи на терена секунди преди този момент, насочи техничен изстрел към далечния ъгъл, само че прекомерно слаб, с цел да затрудни Коща.  

Три минути по-късно испанците сътвориха най-чистата си голова обстановка в мача досега. Алваро Мората получи от Йереми Пино мако пред наказателното поле, завъртя се, залъга съперников състезател и шутира чудесно към долния десен ъгъл на Коща, който обаче плонжира и мазета в ъглов удар.

В 84-ата минута Мендеш насочи втори прецизен удар пред наказателното поле, само че още веднъж без усложнения за стража на домакините

LIVE | ПОРТУГАЛИЯ – ИСПАНИЯ  0:1

0:1 Алваро Мората 88'

Лига на нациите, група А2, шести кръг

Стартови сформира на двата тима:

Back to business
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР