Националните отбори на България за мъже и жени научиха програмата

...
Националните отбори на България за мъже и жени научиха програмата
Коментари Харесай

Мъжкият и женският национален отбор научиха програмата си за волейболната Лига на нациите 2024

Националните тимове на България за мъже и дами научиха програмата си за шестото издание на шампионата Волейболна лига на нациите (VNL) за 2024 година Днес Международната федерация по волейбол (FIVB) разгласи страните, които ще бъдат домакини следващата година. А те са 9 на брой, ситуирани в четири континента. Част от градовете ще бъдат оповестени в допълнение. Най-добрите 16 женски и мъжки национални отбори на планетата ще играят в Европа, Азия, Северна Америка и Южна Америка. Предварителните групи, в които всеки тим изиграва по 12 мача, ще се проведат през месеците май и юни.


Турският курорт Анталия е началната точка за мъжкия състав на България. В първата си седмица (21-26 май) от VNL " трикольорите " ще играят против домакина, Франция, Полша, Нидерландия, Съединени американски щати, Канада и Словения. Втората седмица ще бъде в Япония от 4 до 9 юни. Там играем с домакина, Иран, Бразилия, Турция, Полша, Словения и Германия. Последната ще бъде в Любляна от 18 до 23 юни. Отборите са Сърбия, Полша, Турция, Италия, Куба, Аржентина и домакинът Словения.

Дамите, водени от Лоренцо Мичели, също имат за старт шампионат в Анталия. Той ще се организира сред 14 и 19 май. В него отборът ни е в група с Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Япония, Франция и домакините от Турция. Следват далечни дестинации за женския ни отбор, който във втория шампионат ще пътува до Съединени американски щати (28 май – 2 юни), а по-късно и до Китай (11-16 юни). В Арлингтън ще се надигнем против Германия, Канада, Турция, Полша, Сърбия, Южна Корея и Съединени американски щати. А в Хонконг ще спорим с Доминиканска република, Тайланд, Турция, Германия, Бразилия, Полша и Китай.

По правилник седемте най-хубави тима от всеки пол ще се класират за финалите във VNL, както и страните домакини. Заключителният стадий при дамите е сред 20-23 юни, а при мъжете 27-30 юни. Датите са съобразени и със старта на Летните олимпийски игри в Париж 2024, защото посредством шампионата VNL ще бъдат избрани и последните пет участника на Игрите. Резултатът от всеки мач от предварителната фаза ще повлияе на международната класация на FIVB, която ще дефинира тимовете, които ще вземат последните пет квоти. Към момента Бразилия, Канада, Германия, Япония, Полша и Съединени американски щати имат обезпечена виза при мъжете, до момента в който Бразилия, Доминиканската република, Полша, Сърбия, Турция и Съединени американски щати са с такава при дамите. Франция по правото на хазаин ще бъде показан и от двата пола. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР