Националните отбори на България за мъже и жени научиха програмата

...
Националните отбори на България за мъже и жени научиха програмата
Коментари Харесай

България в група с Турция, Франция, Полша, Нидерландия, САЩ, Канада и Словения на старта на Лигата на нациите

Националните тимове на България за мъже и дами научиха програмата си за шестото издание на шампионата Волейболна лига на нациите (ВНЛ) за 2024 година. Турският курорт Анталия е началната точка за мъжкия състав на България.

В първата си седмица (21-26 май) от Лигата на нациите, българите ще играят против домакините, Франция, Полша, Нидерландия, Съединени американски щати, Канада и Словения.

От Международната федерация по волейбол оповестиха всички страни, които ще бъдат домакини следващата година. А те са 9 на брой, ситуирани в четири континента. Част от градовете ще бъдат оповестени в допълнение.

Най-добрите 16 женски и мъжки национални отбори ще играят в Европа, Азия, Северна Америка и Южна Америка. Предварителните групи, в които всеки тим изиграва по 12 мача, ще се проведат през месеците май и юни.

Втората седмица за " трикольорите " ще бъде в Япония от 4 до 9 юни. Там родните национали ще се изправят против домакина, Иран, Бразилия, Турция, Полша, Словения и Германия.

След това предстоят мачове в Любляна от 18 до 23 юни, а тимовете с които ще спорим са Сърбия, Полша, Турция, Италия, Куба, Аржентина и домакинът Словения.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР