Националните отбори на България постигнаха победа и равенство в шестия

...
Националните отбори на България постигнаха победа и равенство в шестия
Коментари Харесай

Победа за мъжете и равенство за жените на България в Шахматната Олимпиада

Националните тимове на България реализираха победа и тъждество в шестия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща.

Мъжкият отбор се наложи с 3:1 точки над Монголия. Победи с белите фигури записаха Иван Чепаринов и Мартин Петров. На първа дъска Чепаринов се оправи с Ганзориг Амартувшин, до момента в който на трета Петров надигра Ердене Баасансурен.

На другите две дъски бяха закрепени ремита. Аркадий Найдич и Сумия Чингун не се победиха на втора дъска, а на четвърта точката поделиха Григор Григоров и Мухдалай Амилал.

При дамите България стигна до 2:2 точки против номер 30 в стартовия лист Австрия, като с оглед позициите взетата точка би трябвало да се усеща като победа.

На първите три дъски бяха закрепени ремита сред Антоанета Стефанова и Реджина Тайсъл Покорна, Нургюл Салимова и Катарина Невъркла, както и сред Белослава Кръстева и Вероника Екслер.

Така ориста на целия мач трябваше да бъде решена от изхода на партията сред Ясмин-Денизе Шлофер с белите и Гергана Пейчева с черните. Пейчева бе в изцяло изгубена позиция, само че се бори до самия край и упорството и бе възнаградено с реми след 90 хода, което донесе равенството в мача.

След шестия кръг мъжкият народен тим на България има 8 мач-точки и заема 44-то място. Лидер с 12 мач-точки е Индия.

При дамите България е с 9 мач-точки на 13-о място. И тук водач с оптималните 12 мач-точки е Индия.

Във вторник за участниците в Шахматната Олимпиада следва почивен ден, а седмият кръг е в сряда. Турнирът продължава до неделя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР