Националните отбори на 21 страни в Европа се ръководят от

...
Националните отбори на 21 страни в Европа се ръководят от
Коментари Харесай

Националните отбори на 21 страни в Европа се ръководят от чужденци

Националните тимове на 21 страни в Европа се управляват от задгранични треньори, написа през днешния ден унгарският " Nemzeti Sport ", представен от Българска телеграфна агенция, в разбор преди началото на Европейските квалификации.

Самите унгарци, които са считани за любимци в нашата група G, също разчитат на чужденец. Италианецът Марко Роси води Унгария от 2018-а година насам, а единствено осем от треньорите са с повече стаж от него. Най-много са италианците - петима, според от това дали Доменико Тедеско - роден в Италия, само че с немски паспорт и израснал в Германия, е одобряван за представител на " Скуадра адзура " или не. И в случай че прибавим Роберто Манчини, който е отпред на европейските първенци, то треньорите от Италия в квалификациите стават шестима. На италианци разчитат Азербайджан с Джани де Биази, Микеле Марколини води Малта, а Франческо Калдзона пое тима на Словакия. Калдзона главно е прочут в средите като първи помощник на Маурицио Сари на доста места.

Унгарците смениха доста треньори, не пестиха никакви средства, за една акция даже ги водеше белгийското величие Жорж Леекенс, сложил началото на възраждането на Червените дяволи с налагането на генерацията на Ромелу Лукаку, Еден Азар, Венсан Компани, Ян Фертонген. В лицето на Роси обаче Унгария откри непоклатимост и неговият екип построява конкурентоспособен маджарски народен тим към този момент съвсем пет години, в които бяха реализирани доста положителни резултати.
 Азер ни свири против Черна гора
Азер ни свири против Черна гора

Алияр Агаев ще бъде основен арбитър на срещата в Разград

" С подобен треньор в този момент опитва и България, която от средата на 60-те (с изключение на късото ръководство на Лотар Матеус) постоянно опитва локален експерт. Случаят с Младен Кърстаич, който е играл 59 мача като футболист за Сърбия, е специфичен. Той ще би трябвало да води българите против родината си, които с изключение на всичко друго са и любимец номер 1 в групата ", написа изданието.

Особен случай е Миодраг Радулович, който води Черна гора - първият противник на България в петък. 55-годишният експерт стартира втората си акция, защото подписа контракт през 2020-а. Но опитът му е доста сериозен - стартира от юношите до 19 години на разпадналата се съюзна република Сърбия и Черна гора, минава като асистент на олимпийския тим, на младежите. След това е народен треньор на Мианмар и Ливан, където реализира историческо класиране. И се върна вкъщи, с цел да вдъхне нови очаквания на черногорците, че все някак могат да стигнат до финали на огромно състезание.

Литва стартира квалификациите със завърнал се някогашен треньор - един от най-успешните нападатели в страната в годините на разпада на Съюз на съветските социалистически републики Едгарас Янкаускас поема литовците след пет години друга работа. Натрупал опит и като треньор, той стартира с изявлението, че няма да допусне футболистите му да се помиряват или отчайват от отрицателните резултати.

Без никакво подозрение за най-голяма звезда е одобряван Драган Стойкович, който води Сърбия. Магическият полузащитник, който носи прякора Сърбия, е със статут на народен воин в страната. И това се ускори още повече след успеха над Португалия в решаващата международна подготовка за Катар.

13 промени има във всичките 53 национални тима, които стартират от на следващия ден квалификациите. Сред тях не е България, която приключи акцията в Лигата на Нациите с Младен Кърстаич в много положително въодушевление - победи над Гибралтар и Република Северна Македония, а по-късно триумф и тъждество в две есенни контролни срещи. Той в действителност може да се гордее, че към момента няма загуба, само че е водил тима едвам в четири мача.

Любопитно е какво ще направи Луис де ла Фуенте, който след триумфите си с подрастващите в Испания - Европейски шампионски трофеи U19 и U21, олимпийско сребро, доближи върха на треньорската си кариера на 62 години: той завоюва позицията на народен треньор на мъжете. Какво ще прави Фернандо Сантош с полския народен тим след четири години в Гърция и осем години в Португалия? Какво се случва с Роберто Мартинес, който се мести в самотното си жилище в Лисабон? Той не съумя да позлати цялостното с гении потомство на Белгия след относително дългия си шестгодишен интервал там.
 България постоянно започва мъчно битката си за Европейско
България постоянно започва мъчно битката си за Европейско

Най-честият резултат е равенството
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР