Националните избори в Пакистан ще се проведат по график следващия

...
Националните избори в Пакистан ще се проведат по график следващия
Коментари Харесай

Пакистан няма да отлага изборите

Националните избори в Пакистан ще се проведат по график идващия четвъртък макар провокациите за сигурността, заяви изборната комисия в четвъртък след среща за разискване на възходящото принуждение преди изборите в западната част на страната, предава " Ройтерс ".

Срещата включваше висши чиновници по сигурността , които разискаха конфликтите в провинциите Хибер-Пахтунхва и Белуджистан след в област до афганистанската граница ден по-рано.

В изказване на комисията се цитира основният комисар по изборите Сикандер Султан Раджа, който споделя, че е подготвен да организира изборите благодарение на службите за сигурност и армията.

Сенатът също по този начин одобри необвързваща резолюция , призоваваща за отсрочване на изборите.

Временният министър на вътрешните работи Гохар Еджаз, отговарящ за надзора на сигурността в страната, даде обещание, че изборите ще продължат по проект.

" Не би трябвало да има подозрение, че изборите ще бъдат на 8 февруари ", сподели Еджаз.

Кандидат за национално заседание беше убит в сряда в Хайбер-Пахтунхва. В същия ден различен политически водач беше убит в изборния офис на своята партия в Белуджистан.

Във вторник бомбена офанзива след избирателен протест умъртви четирима души в Белуджистан. Ислямска страна пое отговорност.

Сепаратистките балочски бойци, в това число трима атентатори самоубийци , също започнаха огромна координирана офанзива против град в Белуджистан в понеделник, която лиши часове, до момента в който силите за сигурност разчистят. Най-малко 15 души са убити.

Държавният департамент на Съединени американски щати към този момент изрази угриженост по отношение на насилието, което съгласно него може да подкопае изборния развой.

Съд за битка с подкупите осъди някогашния министър председател Имран Хан на до 14 години затво по обвинявания в противозаконна продажба на държавни дарове, заяви неговата партия в сряда, ден откакто Хан беше наказан на 10 години затвор по друго дело.
 Нова тежка присъда за Имран Хан
Нова тежка присъда за Имран Хан

Осъдена и е брачната половинка му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР