Националните флагове бяха спуснати до средата на пилоните и хора

...
Националните флагове бяха спуснати до средата на пилоните и хора
Коментари Харесай

Полша скърби за убития кмет на Гданск СНИМКИ

Националните знамена бяха спуснати доникъде на пилоните и хора се подписваха в книги за съболезнования в кметствата в Полша и полските дипломатически задачи в чужбина, до момента в който страната скърби за гибелта на кмета на Гданск Павел Адамович, прободен обществено с нож в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

В Гданск жители полагаха цветя и цветя и се подписваха във възпоменателна книга в кметството. Правителството стартира седмичното си съвещание във Варшава с едноминутно безмълвие.

Междувременно министърът на вътрешните работи Йоахим Бруджински заяви, че полицията е арестувала трима души, призовавали в обществени мрежи за още убийства след покушението против умрелия в понеделник Адамович. Бруджински окачестви задържаните като интернет тролове и " нестабилни " персони, съобщи Българска телеграфна агенция.

В неделя вечерта по време на благотворителна демонстрация някогашен пандизчия се качи на сцената и прободе с нож Адамович три пъти в сърцето и коремната област. Преди да бъде арестуван, нападателят сподели по микрофона пред стотиците присъстващи, че това е възмездие против опозиционната партия " Гражданска платформа ", тъй като когато е била на власт, той е бил незаслужено вкаран в пандиза през 2013 година за банкови кражби.

Убийството на Павел Адамович хвърли Полша в шок и тъга. То заплашва да ускори политическото опълчване в страната, разграничена сред последователи на ръководещата дясна партия " Право и правдивост " и демократичната " Гражданска платформа ", отбелязва АП.

Някои поляци споделят, че ръководещите също носят виновност за покушението, тъй като постоянно употребяват остри думи против своите критици, измежду които бе Адамович. Представители на държавното управление и самостоятелни наблюдаващи приканват към успокоение, поради престъпното досие на килъра и неговото хипотетично психологично заболяване, отбелязва още АП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР