Националните флагове бяха спуснати до средата на пилоните и хора

...
Националните флагове бяха спуснати до средата на пилоните и хора
Коментари Харесай

Полша скърби за убития кмет на Гданск

Националните знамена бяха спуснати доникъде на пилоните и хора се подписваха в книги за съболезнования в кметствата в Полша и полските дипломатически задачи в чужбина, до момента в който страната скърби за гибелта на кмета на Гданск Павел Адамович, прободен обществено с нож в неделя, съобщи Асошиейтед прес. 

В Гданск жители полагаха цветя и цветя и се подписваха във възпоменателна книга в кметството. Правителството стартира седмичното си съвещание във Варшава с едноминутно безмълвие. 

Междувременно министърът на вътрешните работи Йоахим Бруджински заяви, че полицията е арестувала трима души, призовавали в обществени мрежи за още убийства след покушението против умрелия в понеделник Адамович. Бруджински окачестви задържаните като интернет тролове и " нестабилни " персони. 

В неделя вечерта по време на благотворителна демонстрация някогашен пандизчия се качи на сцената и прободе с нож Адамович три пъти в сърцето и коремната област. Преди да бъде арестуван, нападателят сподели по микрофона пред стотиците присъстващи, че това е възмездие против опозиционната партия " Гражданска платформа ", тъй като когато е била на власт, той е бил незаслужено вкаран в пандиза през 2013 година за банкови кражби.
 
Убийството на Павел Адамович хвърли Полша в шок и тъга. То заплашва да ускори политическото опълчване в страната, разграничена сред последователи на ръководещата дясна партия " Право и правдивост " и демократичната " Гражданска платформа ", отбелязва АП. -->

Някои поляци споделят, че ръководещите също носят виновност за покушението, тъй като постоянно употребяват остри думи против своите критици, измежду които бе Адамович. Представители на държавното управление и самостоятелни наблюдаващи приканват към успокоение, поради престъпното досие на килъра и неговото хипотетично психологично заболяване, отбелязва още АП. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР