Националнистите от „Възраждане” ще поискат провеждане на референдум за зеления

...
Националнистите от „Възраждане” ще поискат провеждане на референдум за зеления
Коментари Харесай

“Възраждане” иска референдум за зеления сертификат

Националнистите от „ Възраждане” ще изискат осъществяване на референдум за зеления документ, в случай че преди този момент Народното събрание не го анулира. Това изясни водачът на партията Костадин Костадинов пред Нова тв.

“До края на седмицата ще внесем ремонти в Закона за здравето. Предишното държавно управление направи по този начин, че не Народното събрание, а министърът на опазването на здравето и Министерството на здравеопазването вземат решение дали да има ограничаващи ограничения. Ще желаеме властта да се върне назад в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще желаяме и референдум за зеления сертификат”, разясни той.

Според Костадинов зеленият документ е антиконституционен, противозаконен и дискриминационен документ.

„ Самият факт, че неговият идеолог – господин Стойчо Кацаров, съобщи, че една институция може да взема решение сама за себе си, значи, че документът е противозаконен. Той би трябвало да важи за всички по еднакъв метод. Хората са принудени да се имунизират. Моята майка си заплаща два пъти в седмица за тест, с цел да върви на работа”, сподели той.

В чл.63 от Закона за здравето категорично са изброени пълномощията на министъра на опазването на здравето, които включват пълномощия за налагане на всевъзможни ограничавания, включително върху напредването на жителите и допускането на чужденци на територията на страната.

В член 56 от конституцията се споделя, че жителите имат право на здравословна и удобна околна среда в сходство с откритите стандарти и нормативи, в това число, че те са длъжни да опазват околната среда. В член 61 от конституцията се споделя, че жителите са длъжни да оказват подпомагане на страната и обществото при положение на естествени и други бедствия при условия и по ред, избрани със закон.

До този миг пандемията е предизвикала и съпричинила гибелта на близо 30 хиляди българи, което е 0.4% от популацията на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР