Национални дни за учене през целия живот ще се проведат

...
Национални дни за учене през целия живот ще се проведат
Коментари Харесай

Национални дни за учене през целия живот се провеждат в Русе

Национални дни за учене през целия живот ще се проведат от 4 до 6 октомври 2017 година в град Русе. Старт на събитието ще даде заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на 4 октомври 2017 година от 17.30 ч. в огромната театрална зала на Доходно здание, Русе, оповестиха от МОН.
В програмата са включени разнообразни събития като: ревю на институциите за обучение и образование на възрастни, атрактивно показване на добитите умения от възрастни обучаеми по разнообразни специалности, годишни награди за принос, народен конгрес за разискване на напредъка в бранша и формулиране на решения за възстановяване на положението му, информативен ден за разпространение на Eлектронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE) и други
Дните се провеждат в границите на план „ Националните координатори в осъществяване на Европейската стратегия за учене на възрастни “, който се извършва от Министерството на образованието и науката с финансовата поддръжка на Програмата на Европейския съюз в региона на образованието, образованието, младежта и спорта „ Еразъм+ “ и с дейното подпомагане на Областния шеф на Русе и Община Русе.
Инициативата е част от общоевропейските старания за осъществяване на Европейската стратегия за учене на възрастни, както и за осъществяването на Националната тактика за учене през целия живот за интервала 2014 – 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР