Националната здравноосигурителна каса удължава служебно протоколите на хронично болните пациенти.

...
Националната здравноосигурителна каса удължава служебно протоколите на хронично болните пациенти.
Коментари Харесай

НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните



Националната здравноосигурителна каса удължава служебно протоколите на хронично болните пациенти. Това ще стане от 16 ноември, когато изискванията и редът влизат в действие.

Мярката цели да се избегне скупчване на хора в закрити пространства, както и гарантиране на достъпа на пациентите до нужната им медикаменти терапия.

НЗОК към този момент е изготвила изискванията и реда за разпределяне на лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, които са заплащани изцяло или отчасти от здравната каса.

Целта е да бъде омекотен достъпът до лекарствена терапия на хората с хронични болести и обезпечаване на свободен кулоар за здравна консултативна помощ за пациентите с остри положения по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура.

Пациентите би трябвало да вземат медикаментите си от същата аптека, от която са го правили и преди въвеждането на изключителния ред.

Ако това не е допустимо и в случай че се постановат данните и лечението да бъдат изменени, пациентите би трябвало да посетят персоналния си доктор.

Служебно се удължава и срокът на годност на протоколите за скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР