Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е санкционирала болници с 4.4 млн.

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е санкционирала болници с 4.4 млн.
Коментари Харесай

НЗОК санкционира болници с 4.4 млн. лева

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е глобила лечебни заведения с 4.4 млн. лв. за първите шест месеца на годината поради засечени нарушавания в тях, сочи доклад на фонда, оповестен в понеделник. При засечени нарушавания в обещано лечебно заведение НЗОК може да го глоби; да не му заплати част от регистрираната от него активност или да изиска то да върне към този момент платени суми. Най-големи като сума наказания са наложени в София – 1.3 млн. лв., което е обяснимо поради огромния брой лечебни заведения в столицата.

В тази сума обаче не влизат наложените наказания на “Пирогов “ за над 1 млн. лева, защото резултатите от инспекцията там излязоха през юли.

Най-голям е делът на засечените нарушавания в област Видин, където в 21% от всички тествани случаи са открити нередности.

17 лечебни заведения с прекъснати контракти за някои пътеки

През първите шест месеца на годината НЗОК е прекратила договорите на 17 лечебни заведения по съответни клинични пътеки и процедури. Основните аргументи са неналичието на нужния брой експерти или нужната инсталация за лекуване по тези пътеки, както и отчитането на неизвършена здравна активност или така наречен фиктивна активност. Друга причина за преустановяване на контракт е неналичието на 24-часово обслужване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР