Националната здравна агенция на Франция Ансес е открила химикали в

...
Националната здравна агенция на Франция Ансес е открила химикали в
Коментари Харесай

Откриха опасни химикали в бебешки пелени във Франция

Националната здравна организация на Франция " Ансес " е разкрила химикали в бебешки пелени за еднократна приложимост, които надвишават равнищата на сигурност , оповестява БиБиСи.

Тестовете са разкрили субстанции, които са евентуално рискови за човешкото здраве , в това число спорния глифозат за битка с бурени. Тестовете са първите, правени в миналото от народен орган по опазване на здравето и сигурност в света.

Агенцията прикани за бързи дейности " като се вземат поради вероятните опасности , които тези химикали могат да съставляват " за бебетата . Френският министър на опазването на здравето Анес Бузин съобщи, че няма " сериозен или непосреден риск " за здравето на бебетата.

Съвместно изказване на министрите на опазването на здравето, финансите и околната среда съобщи, че държавното управление е дало на производителите на пелени 15 дни да подхващат дейности .

Проучването е направено върху редица разнообразни марки пелени за еднократна приложимост , налични на френския пазар. Около 4 000 такива пелени могат да бъдат употребявани през първите три години на бебето.

В отчета не са посочени марките , които са тествани, като се изключи че са показани на френския пазар . Някои марки пелени, предлагани във Франция, се продават и в други страни .

Според изследване, несъмнено като " реалистични условия на потребление ", се открива, че са открити " редица рискови химикали в пелени за еднократна приложимост, които биха могли да мигрират посредством урината, да вземем за пример, и да влязат в нескончаем контакт с кожата на бебетата ". Сред химикалите, над праговете за сигурност, са парфюми, както и ароматни въглеводороди , диоксини и фуранити.
 Политически скандал в Германия поради глифозата в Европа Обновена
Политически скандал в Германия поради глифозата в Европа

Едноличните дейности на Шмид вбесиха социалдемократите и зелените

Глифозатът също е включен в отчета на организацията . Търгуван под името " Раундъп " в Съединени американски щати, той е необятно употребен, само че постоянно е цел на здравни и екологични управляващи, откакто изследване на Световната здравна организация го класифицира като " евентуално канцерогенен ".

Глифозатът остава най-широко употребяваният хербицид в Европа , защото чиновници на Европейски Съюз не са съгласни, че продуктът е канцероген .

В Съединените щати градинар, който е подал иск против производител на химикала, е получил 290 милиони $ обезщетение от правосъдни заседатели, които са се съгласили, че това е асъдействало за разболяване от рак.

Химикалът за битка с плевелите би трябвало да бъде неразрешен във Франция до 2021 година " Ансес предлага да се отстраняват химикалите, открити в бебешки пелени за еднократна приложимост , или да се понижат допустимо най-вече ", се споделя в изказването на организацията. Това включва и прекъсване на потреблението на всички типове парфюми.

Също по този начин се приканва за по-строги регулаторни ограничения на ниво Европейски Съюз , като френското държавно управление декларира, че ще се бори за това.
 Екологичен потенциал с комисия преглежда процедурата на Европейски Съюз за одобрение на пестициди
Екологичен потенциал с комисия преглежда процедурата на Европейски Съюз за одобрение на пестициди

Оценяват съществуването на възможни неуспехи и евентуални спорове на ползи и риска от глифозат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР