Националната телефонна линия за деца 116 111 вече ще се

...
Националната телефонна линия за деца 116 111 вече ще се
Коментари Харесай

Само ДАЗД ще управлява националната телефонна линия за деца 116 111

Националната телефонна линия за деца 116 111 към този момент ще се ръководи единствено от Държавната организация за протекция на детето, а не както до момента - от ДАЗД и от Агенцията за обществено подкрепяне.

Към момента поддържането на линията се прави взаимно от ДАЗД и АСП, което затруднява качественото осъществяване на дейностите за информиране, консултиране и помощ на деца.

Спецификата на активността на телефонната линия допуска тя да бъде обслужвана от чиновници със характерни познания и умения, свързани с правата на децата и тяхната протекция в случаи на риск. Заради това с измененията в Устройствения устав на ДАЗД се предлага дейностите за нейното поддържане и развиване да преминат от АСП към дирекция „ Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност " на Държавната организация за протекция на детето.

Така ще се гарантира безпроблемна съгласуваност сред виновните чиновници, които имат ангажимент към администрирането, контрола и консултантите, които дават поддръжка на децата.

С цел да се усъвършенства успеваемостта на работа на Националната телефонна линия за деца 116 111 и с цел да се подсигурява нейното качественото администриране и поддържане, се предлага административният потенциал на ДАЗД да бъде гарантиран с 12 щатни бройки. Те ще бъдат обезпечени за сметка на понижаване на числеността на профилираната администрация на АСП.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР