Националната статистика обяви тревожни данни от последното преброяване на населението.

...
Националната статистика обяви тревожни данни от последното преброяване на населението.
Коментари Харесай

Преброяване 2021: Къде изчезнаха 844 000 българи за последните 10 години

Националната статистика разгласи тревожни данни от последното броене на популацията. Къде изчезнаха 844 000 българи за последните 10 години? Как се стопихме с съвсем 90 000 единствено през 2021 година? Това, че България понижава не е нещо ново, само че шокиращото е степента и мащабът, с който популацията на България понижава. Това ни прави международен рекордьор по степен на негативен натурален приръст.



Всяка година в България се раждат към 64 000 деца, само че умират 108 000 души. за жалост този развой е резистентен през последните 20 година Починалите през последните две години се усилват поради пандемията от ковид. През 2020 година те са 124 000, а през 2021 година – 148 000. Данните обаче към момента не са дефинитивни. Очаква се умрелите предходната година да доближат 150 000 души.

Изводите, които би трябвало да си създадем от предварителната оценка на преброяването, са в две направления. Първо, да се очертаят провокациите, тъй като е доста значимо какво ще предприемем. И второ – какви ограничения и политики ще предприемем, с цел да посрещнем тези провокации, разяснява в „ Тази заран “ Христина Христова, някогашен обществен министър. Очевидно те ще бъдат с компенсиращ темперамент във връзка с последствията, които ни слага демографската рецесия, добави тя. По думите й у нас явленията са доста засилени, само че те са в целия Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР