Националната система за спешни повиквания 112 ще бъде обновена, съобщи

...
Националната система за спешни повиквания 112 ще бъде обновена, съобщи
Коментари Харесай

Системата за спешни повиквания 112 ще изпраща съобщения за тероризъм и бедствия

Националната система за незабавни повиквания 112 ще бъде актуализирана, заяви шефът на дирекцията Цветомир Цеков. Има план системата да изпраща автоматизирано имейли и известие при национални бедствия и повреди, изясни Цеков.

" Предвижда се създаване на последващо потомство на 112 - ЕНЧ 112, което включва развиването, надграждането на системата с нови услуги ", изясни Цеков.

Новото софтуерно преимущество е опцията системата да предава видео, глас, изображения, както и сигнали от разнообразни сензори, които предизвестяват за заплаха.

" Една част от тази система и от концепцията за развиване е по този начин наречената услуга " ривърс 112 " (reverse 112 – англ,), която е система за гласово обявяване на локално равнище и свързаността със системите, които вземат участие в оказване на помощ при бедствия и повреди ", сподели Цветомир Цеков.

Услугата " ривърс 112 " бе разисквана и гласувана и от Европейския парламент през лятото на 2017 година Тя планува локално предизвестие за евентуални рискове – както естествени бедствия, по този начин и свързани с човешка активност като тероризъм да вземем за пример. Хората ще бъдат предупреждавани със известия на телефоните си. По този метод ще могат да се изтеглят в точния момент или да заобикалят близки зони, наранени от бедствия, повреди.

Още през 2017 година разискването на новата система мина с огромна поддръжка на множеството групи в Европейския парламент след атентатите в Лондон, Париж и Барселона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР