Националната шведска данъчна агенция в стремежа си да стане по-приспособима,

...
Националната шведска данъчна агенция в стремежа си да стане по-приспособима,
Коментари Харесай

Шведската данъчна агенция се отказа от понятията „мъж“ и „жена“ в полза на „този, който ражда детето“

Националната шведска данъчна организация в устрема си да стане по- " приспособима ", на процедура се отхвърли от понятията майчинство и бащинство.

" Вече не приказваме за майки и татковци, а за „ този, който ражда детето ", съобщи бизнес разработчикът на Шведската данъчна организация Ингегерд Видел пред националната телевизия SVT. Като образец тя уточни правните насоки на органа по отношение на ражданията. " Този, който ражда детето, автоматизирано става негов аставник. Това важи без значение от това дали лицето, родило детето, е жена или мъж ", се споделя в управлението.
Учител застрашен с уволняване поради " равенството сред половете "
Учител по математика във Англия беше отхвърлен краткотрайно от работа и е застрашен от уволняване, тъй като нарекъл трансджендърен академик...

Запитана дали тази смяна е лесна за използване, Ингегерд Видел призна за трудности по пътя.

" Толкова елементарно не е, тъй като човек израства с това, че нещата се посочват по избран метод. И тогава би трябвало да помислиш: " Сега ще се показвам по малко по-различен метод. Ще мисля по-всеобхватно ". Но колкото повече започваш да правиш нещата по този метод, толкоз по-лесно става ", сподели Ингегерд Видел.

Но в обществените медии това не бе признато толкоз елементарно. " Защо Шведската данъчна организация ще заобикаля обстоятелствата? Само дамите могат да раждат ", написа в Туитър депутатът от Шведски демократи Джесика Стенгруд.

" Странно. Дори при раждането от Светата дева е взела участие жена ", разсъждава различен.
Половите стандарти се образуват до 10-годишна възраст
Стереотипите за двата пола се вкореняват в човешкото схващане до 10-годишна възраст, демонстрира ново интернационално изследване, съгласно коет...

По-рано този месец шведското държавно управление показа законопроект за улеснение на жителите при смяна на законния им пол. Ако законопроектът бъде признат, смяната на записания пол ще се прави най-вече въз основа на желанията, а не на здравна оценка, и ще стане толкоз лесна, колкото и смяната на името.

Това обаче провокира рецензии от страна на Женското лоби в страната, съгласно което тези дейности подкопават десетилетията работа за тъждество и водят обществото към по-релативистично отношение.

" Разбирам, че самооценката на половата еднаквост е доста значима за избрана група и че тя би трябвало да бъде приета, само че мисля, че за множеството хора в обществото и за нас, които работим за равенството сред половете, биологичното тяло е значимо ", съобщи генералният секретар на лобито Клара Берглунд пред SVT. " Това е фундаментална смяна на това какво съставлява полът като подобен. От това, че става дума за тялото, ние прекосяваме към по-релативистично отношение ", отсече тя.

Въпреки това някогашният обществен министър Аника Страндхел, ръководител на Жените социалдемократи, назова законопроекта " извънредно значим " и " добре уравновесен ", като даде обещание да гласоподава " за ". Все отново даже тя се съгласи, че има " нотки на безпокойствие " и се осмели да допусна, че вероятността за " цялостно премахване на мъжете и дамите " ще подкопае работата по равенството сред половете.
Разрешиха на родители в Австралия да сменят пола на 5-годишното си дете
5-годишно дете, родено генетично като момче, ще порасне като стерилна жена, откакто съдът в Австралия позволи да бъде подложено на оп...

Законопроектът, показан от шведското министерство на обществените въпроси, ще разреши също по този начин на децата над 12-годишна възраст, да аплайват за нов юридически пол в националния указател на популацията. За да се промени правният пол на дете в предтийнейджърска възраст, ще е задоволително единствено единодушието на настойника, без да се изисква медицински обзор или утвърждение от здравните управляващи. Днес за смяна на правния пол е належащо лекарско мнение, което може да се направи от 18-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР