Националната рекордьорка в полумаратона при жените Милица Мирчева (Атлет -

...
Националната рекордьорка в полумаратона при жените Милица Мирчева (Атлет -
Коментари Харесай

Милица Мирчева от Мездра представя България на Балканиадата по полумаратон в Загреб

Националната рекордьорка в полумаратона при дамите Милица Мирчева (Атлет - Мездра) и шампионката на България за 2019 година Маринела Нинева (Локомотив - Дряново) ще показват нашата страна на 9-и Балкански шампионат по полумаратон (9th Balkan Half Marathon Championships) от календара на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Първенството на полуострова ще се организира тази неделя, 23 август, в Загреб, Хърватска, в границите на петото издание на Загребския пролетен полумаратон (5. Zagreb Spring Half Marathon - ZAGREB21). Първоначално шампионатът трябваше да се състои на 22 март, само че заради пандемията от COVID-19 беше отсрочен, а след това пренасрочен за лятото.
В Балканиадата по полумаратон трябваше да започва и треньорът на Мирчева - Йоло Николов, който обаче неотдавна беше опериран от херния и ще пропусне шампионата. Милица и Йоло отпътуват за хърватската столица на следващия ден, 21 август.
Стартът и финалът на 5. Zagreb Spring Half Marathon са пред Националната и университетска библиотека в Загреб. Началото на надпреварата е в 8:00 часа локално (9:00 ч. българско) време.
През тази година Милица Мирчева има единствено един старт в бягането на 21.0975 км - на 23 февруари на Napoli City Half Marathon 2020 в Неапол, Италия, където финишира шеста с време 1:11:43 ч. (SB). Това е втори най-хубав резултат на родената в Добрич атлетка в нейната кариера, който е единствено с 29 секунди по-слаб от върховото й достижение в тази дисциплинираност - 1.11:14 часа (NR), записано на 27 октомври предходната година на 29º Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP във Валенсия, Испания.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР