Националната референтна лаборатория Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол

...
Националната референтна лаборатория Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол
Коментари Харесай

Зам.-министър: Трафикът на Капитан Андреево е натоварен заради саботаж

Националната референтна лаборатория " Централна лаборатория по химични изпитвания и надзор " (ЦЛХИК) към БАБХ прави лабораторен разбор на колета плодове и зеленчуци, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Инспекторите правят надзор в непрестанен режим на работа, като са изпратени спомагателни екипи, които да подкрепят чиновниците на пункта.

Според заместник-министъра на земеделието Иван Христанов страната в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата.

За среща сред Христанов и премиера Кирил Петков оповестява тази заран пресцентърът на Министерски съвет. Петков е одобрил и подкрепил дейностите по надзор на границата, заявявайки, че " битката за границата е битка за държавността " и е подчертал, че тази граница не е външна единствено на България, само че и за Европейски Съюз.

Христанов е обяснил, че вследствие на бойкот от страна на частен оператор да прави своите договорни отговорности, трафикът на пункта е претрупан.

Този оператор е бил поддържан 10 години изкуствено като монополист на границата.

" БАБХ работи в непрестанен контакт с турската страна при ръководство на процесите ", сподели още Христанов. От прессъобщението не излиза наяве по какъв начин тъкмо БАБХ и усиления надзор на границата преодолява този бойкот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР