Националната петролно-газова компания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) АДНОК (ADNOC)

...
Националната петролно-газова компания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) АДНОК (ADNOC)
Коментари Харесай

ОАЕ повишиха износните цени на петрола след Саудитска Арабия

Националната петролно-газова компания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) АДНОК (ADNOC) разгласи, че ще увеличи износните цени на петрола през февруари, откакто такова решение взе Саудитска Арабия, заяви Блумбърг, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията е определила надценка от 75 цента за петрола вид Мурбан, което е с 25 цента повече, в сравнение с през януари.

В началото на седмицата Саудитска Арабия разгласи, че покачва февруарските цени за износа на нефт за потребителите в Азия и Съединени американски щати. Според Блумбърг кралството ще увеличи цените на всички сортове нефт, доставяни в тези райони.

Националната компания Сауди Арамко (Saudi Aramco) покачва цената на своя Лек арабски нефт с 1 $, което е най-високото ниво от август 2020 година. На съвещание на 5 януари страните от групата ОПЕК+ се споразумяха, че Русия и Казахстан ще могат да усилят през февруари и март добива си със 75 000 барела дневно месечно.

Производството на останалите членове на групата остава непроменено. Саудитска Арабия непринудено ще редуцира добива си на нефт с 1 милион барела дневно през февруари и март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР