Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата!.

...
Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата!.
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Границата е пробита преди всичко в главите на българските политици!

" Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата! ".

Тази констатация направи пред БНР почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, министър на защитата и вицепремиер по сигурността в третото държавно управление на Бойко Борисов.

Той напомни, че построяването на защитно оборудване по границата на България е било изискването за влизане на " Обединени патриоти " в кабинета " Борисов ".

" Оградата по границата се построи, само че тя би трябвало и да се поддържа.... Фундаменталният проблем обаче е в главите на хората, които ръководят страната, политиците. От година и половина страната е в безредица, към този момент трето служебно държавно управление и едно държавно управление на хора, които не знаеха какво да вършат с властта. Философията на тези хора беше друга - те споделят, че хората на границата са бежанци. Не, те не са бежанци, те са незаконни емигранти, които нарушават закона на Република България и на другите страни от Европейски Съюз. Те би трябвало да бъдат глобени по закон.... Границата е пробита в главите на българските политици, " посочи той.

Според някогашния силов вицепремиер, " в случай че служителят на реда или охраняващият границата чиновник знае, че страната е зад него и философията на страната е да не се позволяват тези хора, той ще си извършва отговорностите, употребявайки всички благоприятни условия на закона, в това число и мощ ".

" Сега тези хора не смеят да гъкнат, тъй като ги съдят, уволняват ги, санкционират ги и те мълчат, " разяснява той.

Каракачанов изясни, че през последната година и половина на хванатите мигранти са им раздавани незабавно заявления за приемане на бежански статут, съгласно него обаче те не са бежанци, а извършители на законите.

" Бежанци са украинците, които бягат от същинска война и идват с паспортите си, " безапелационен бе той.

" Има корупция, има канали, в които вземат участие и служители на реда, факт е. Каналджийството е на по-ниско равнище, локално равнище, то не стига до министри на защитата и на вътрешните работи. Става дума за доста пари. Един трафикант заплаща разнообразни суми. Има цени по към 4000 $ на човек. Полицаят, който знае, че страната не се интересува, елементарно го купуваш. Но когато знае, че политиката на страната е не да залавя мигранти... А политиката на страната би трябвало да е недопускане на прекосяване на границата, в това число и с потребление на мощ. Това би трябвало да бъде оповестено с държавно решение ", съобщи още той.

По думите на Каракачанов, с цел да спре корупцията измежду чиновниците, би трябвало да са доста строги наказванията: " Присъдите да са над 10 години и доживотно този човек да не може да заема държавна работа ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР