Националната минимална заплата (NMW) в момента е £10,42 на час

...
Националната минимална заплата (NMW) в момента е £10,42 на час
Коментари Харесай

Estee Lauder, Greggs и easyjet сред работодателите HMRC казва, че не е изплатил минималната заплата

Националната минимална заплата (NMW) сега е £10,42 на час за над 21 години през април и надлежно £7,49 и £8,60 за 18- до 20-годишни.

Разследванията на HMRC, извършени и завършени сред 2015 година и 2023 година, откриха многочислени нарушавания на националната минимална работна заплата, в това число каране на чиновниците да заплащат за униформите си от заплатите и противозаконни удръжки, покриват разноските за ЛПС, храна, грижи за деца и образование.

Работниците също са получавали незадоволително възнаграждение за времето си, като часовете са закръглени надолу или времето за пътешестване, наложителното образование и пробните смени са изключени от заплащането.

Най-лошият извършител беше компанията за набиране на личен състав Staffline, която не съумя да заплати повече от £5 милиона на близо 34 000 служащи.

Собственикът на казино и бинго Rank Group беше на второ място, плащайки под възнаграждение на 5629 служащи с £960 000, а Estee Lauder трета, с 5 933 чиновници на козметичния колос, които получ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР