Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед

...
Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед
Коментари Харесай

Заради силните ветрове: падна коледното дърво пред Белия дом

Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобяд поради разразилите се мощните зимни ветрове, съобщи Асошиейтед прес. 
 Дървото към този момент е на земята. Стопкадър от видео на АП/БТА
Дървото - 12-метров норвежки смърч от националната гора Мононгахела в Западна Вирджиния, беше сложено единствено преди две седмици в Елипсата на Белия дом, известна като Президентския парк. 

Според Службата на националните паркове елхата е паднала към 13 часа във вторник на фона на мощни пориви напразно, достигнали до 74 км/ч на близкото национално летище " Рейгън ".

От ведомството показаха в имейл, че след замяна на разкъсан кабел, коледната елха е била изправена още веднъж към 18 часа в границите на същия ден. 
 Коледното дърво в целия му искра по време на церемонията по запалването на светлините. Снимка АП/БТА

Запалването на светлините на коледното дърво е годишна празнична традиция на Белия дом с назад преброяване и музикални осъществявания. Тазгодишната елха е нова и заменя по-старо дърво, което съгласно Службата на националните паркове е развило гъбично заболяване и игличките му са покафенели и са опадали. 
 Снимка АП/БТА
По проект светлините на коледната елха трябваше да бъдат запалени в четвъртък. От Белия дом не оповестяват дали случаят от вторник ще забави обичайното им запалване. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР