Националната каса има бюджет, който е лимитиран. Той се формира

...
Националната каса има бюджет, който е лимитиран. Той се формира
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК: Вече няма да има проблем с достъпа до лекарства

" Националната каса има бюджет, който е лимитиран. Той се образува на база на от размера приходи, които всеки от нас заплаща вътре като вноска. Министерството на финансите дефинира този лимитиран бюджет, и Парламента го приема. В рамките на този бюджет има пера, като да вземем за пример болнична помощ, извънболнична помощ, медикаменти и тези пера имат също лимитирани стойности. Задачата на екипа на касата е да предложи такава политика и дейности преди всичко да се спазят тези избрани параметри ", съобщи Д-р Дечо Дечев, шеф на НЗОК в предаването " Лице в лице " по bTV.

:От една страна пакета, който се дефинира от министерството е прекомерно уголемен, той включва всевъзможни права, и на всички. От друга страна стои лимитирана сума. На процедура хората, които претендират, че би трябвало да получат лекуване, тъй като по Конституция такива са им правата, претенциите им са към нас, към НЗОК. Ако желаеме тези права да се осъществят ние би трябвало да внасяме по повече от 8% за здравни осигуровки или политиците да дефинират нови ограничения и дейности, посредством които в касата да влизат в допълнение средства.

За първи път се дефинира механизъм, посредством който се подсигурява финансова непоклатимост на касата, както и се подсигурява достъп до всички нови молекули. Този проблем, който го имаше до в този момент няма да го има. Няма да има ограничаване в достъпа до нови медикаменти, ще се резервира финансова непоклатимост на касата и ще се понижи бюрократичената тежест на пациента за достъпа до тези нови медикаменти.

За първи път от доста годинисме на крачка, с помощта на екипа на НЗОК, с помощта на политиците да удържат настиска от няколко места, да стигнем до един по-правилен път, от този, който бяхме досега. Без да имаме преразход, пациентът да не се ощетява ", разяснява още той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР